Antena 3 CNN International News Rusia a atacat o rafinărie importantă de petrol din Ucraina

Rusia a atacat o rafinărie importantă de petrol din Ucraina

Forțele ruse au vizat o mare rafinărie de petrol ucraineană într-o serie de atacuri, sâmbătă dimineață, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei țării.

Rusia a atacat o rafinărie importantă de petrol din Ucraina
Sursa foto: Twitter/ EliasMC
de Cerasela Stafie    |    02 Apr 2022   •   12:09

Rafinăria din orașul Kremenciuk, din centrul Ucrainei, a fost lovită de ”arme cu rază lungă de înaltă precizie de pe mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, într-un briefing de sâmbătă.

Konașenkov a spus că armata rusă a distrus depozitele de benzină și motorină care furnizează trupele ucrainene din regiunile de est și din centrul țării. Rusia a lovit, de asemenea, aerodromuri militare din Poltava și Dnipro, orașe la est de Kremenciuk, folosind rachete aeriene de înaltă precizie, potrivit acestuia.

Ucraina a confirmat informația: Dmitro Lunin, guvernatorul regiunii ucrainene Poltava, unde se află rafinăria, a declarat că trei avioane rusești au atacat în jurul orei 06:00, ora locală. Lunin a spus că nu se știe dacă cineva a fost rănit în atac, dar că serviciile de urgență au stins un incendiu.

Oficialul a mai spus că patru rachete rusești au lovit alte ținte în Poltava în jurul orei 02:00 Cea mai mare companie petrolieră din Ucraina, Ukrnafta, operează o rafinărie de petrol în Kremenchuk, potrivit companiei.

Atacul asupra rafinăriei de petrol vine la o zi după ce Kremlinul a acuzat Kievul că a organizat un atac asupra unui depozit de combustibil civil de pe teritoriul Rusiei. Imagini cu unitatea cuprinsă de flăcări au apărut pe rețelele de socializare.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a confirmat, nici infirmat atacul, iar președintele Volodimir Zelensky a refuzat să discute despre acest subiect când a fost întrebat, în timpul unui interviu pentru Fox News.

 

×
Subiecte în articol: Rusia atac rafinarie petrol Război Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close