Antena 3 CNN International News Rusia a început să desfășoare trupe și echipament și în Crimeea | Armata rusă e acum pe cele trei flancuri ale Ucrainei

Rusia a început să desfășoare trupe și echipament și în Crimeea | Armata rusă e acum pe cele trei flancuri ale Ucrainei

Noile imagini din satelit publicate de o companie de tehnologie din SUA par să arate acumularea continuă a armatei ruse în Crimeea, vestul Rusiei și Belarus, pe măsură ce presiunea crește asupra Ucrainei din trei direcții, subliniind temerile că Kremlinul plănuiește o incursiune pe teritoriul ucrainean.

Rusia a început să desfășoare trupe și echipament și în Crimeea | Armata rusă e acum pe cele trei flancuri ale Ucrainei
Sursa foto: Twitter/CNN
de Alexandra Ionescu    |    11 Feb 2022   •   11:34

În Crimeea, Maxar a văzut o desfășurare mare de trupe și echipamente în imaginile colectate joi, potrivit lui Stephen Wood, directorul principal al companiei. Desfășurarea se face pe aerodromul Oktyabrskoye, dezafectat anterior, la nord de capitala Crimeei, Simferopol.

Maxar estimează că peste 550 de corturi de trupe și sute de vehicule au ajuns la fața locului. Alte locații din Crimeea au înregistrat, de asemenea, un aflux de trupe și echipamente, inclusiv Novoozernoie, unde au existat desfășurari extinse de artilerie și exerciții de antrenament.

Maxar a identificat mai întâi o nouă desfășurare în apropierea orașului Slavne de pe coasta de nord-vest a Crimeei, inclusiv vehicule blindate.

Noile desfășurări în Crimeea au fost văzute în aceeași zi în care o serie de nave de război rusești, inclusiv nave mari de debarcare amfibie, au sosit la Sevastopol, principalul port al Crimeei.

În Belarus, Maxar a observat ceea ce numește „o nouă desfășurare de trupe, vehicule militare și elicoptere” pe aerodromul Zyabrovka de lângă orașul Gomel, la aproximativ 25 de kilometri de granița cu Ucraina. Este pentru prima dată când elicoptere sunt văzute în zonă. După cum arată imaginile, se pare că acolo există și un spital de campanie.

În plus, trupe și diverse grupuri de luptă rămân desfășurate în apropierea orașului belarus Rechitsa, la mai puțin de 45 de kilometri de granița cu Ucraina. Imaginile anterioare din satelit au arătat înființarea unor tabere de corturi lângă Rechitsa

Atunci când sunt combinate cu videoclipurile recente, imaginile sugerează o prezență în creștere a Rusiei în zonă, care se află la aproximativ 320 de kilometri est de locul unde au început joi exercițiile comune ruso-belaruse.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare au arătat mișcări substanțiale ale unităților militare ruse în ultimele zile în estul Ucrainei, în jurul orașelor Kursk, Rostov-pe-Don și Briansk.

Maxar raportează ceea ce numește „o desfășurare mare de trupe și forțe militare” care „a sosit recent în zona de antrenament Kursk, la est de oraș, la aproximativ 110 kilometriest de granița cu Ucraina”.

„Echipamente suplimentare continuă să sosească în zonă și se fac pregătiri pentru a găzdui mai multe trupe și echipamente”, a spus Maxar.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close