Antena 3 CNN International News Rusia a început o "operațiune antiteroristă" în Belgorod după atacuri atribuite "sabotorilor" din Ucraina | Zona ar fi fost bombardată de drone

Rusia a început o "operațiune antiteroristă" în Belgorod după atacuri atribuite "sabotorilor" din Ucraina | Zona ar fi fost bombardată de drone

O "operațiune antiteroristă" a fost declanșată în regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei, potrivit celor comunicate de guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Rusia a început o "operațiune antiteroristă" în Belgorod după atacuri atribuite "sabotorilor" din Ucraina | Zona ar fi fost bombardată de drone
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   10:38

"Ministerul Apărării continuă să curețe zona cu ajutorul agențiilor de aplicare a legii. Toate acțiunile necesare sunt întreprinse de forțele de securitate. Așteptăm finalizarea operațiunii antiteroriste care a fost anunțată ieri.

Voi încerca să actualizez informațiile pentru dumneavoastră cât mai repede posibil", a scris Gladkov (foto), marți, pe Telegram, potrivit CNN.

Anterior, acest oficial rus a anunțat că regiunea Belgorod a fost atacată cu drone în cursul nopții.

Citește și: Rusia evacuează civilii din Belgorod, după atacuri atribuite Ucrainei

El a precizat că a fost vizată localitatea Graivoron, unde două case ar fi fost lovite de bombe lansate din vehiculele fără pilot.

"Casele au luat foc după ce dronele au lansat dispozitive explozive", a susținut Gladkov. 

El a indicat atacuri și în satul Borisovka, unde dronele ar fi țintit o clădire administrativă și o locuință.

Atacurile nu s-au soldat cu victime, a menționat guvernatorul rus.

Ucraina susține că "sabotorii" din Belgorod sunt ruși care acționează independent

Ucraina nu a revendicat aceste operațiuni, notează CNN

În cursul zilei de luni, Viaceslav Gladkov a anunțat că majoritatea locuitorilor din Graivoron au fost evacuați, după ce opt persoane au fost rănite într-un atac atribuit unui "grup de sabotaj" legat de armata ucraineană.

În paralel, Legiunea "Libertatea Rusiei" și "Corpul voluntarilor ruși" au afirmat că au eliberat complet localitatea Kozinka și că au intrat în Graivoron, după ce au trecut frontiera ruso-ucraineană.

Un oficial ucrainean a declarat că aceste formațiuni sunt constituite din ruși care acționează independent.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close