Antena 3 CNN International News Rusia retrage personalul diplomatic din Ucraina „pentru a le proteja viețile și siguranța”

Rusia retrage personalul diplomatic din Ucraina „pentru a le proteja viețile și siguranța”

Rusia își retrage personalul diplomatic din Ucraina „pentru a le proteja viața și siguranța”, a anunțat marți Ministerul rus de Externe.

Rusia retrage personalul diplomatic din Ucraina „pentru a le proteja viețile și siguranța”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    22 Feb 2022   •   20:08

"În situația creată, sarcina noastră de bază este să avem grijă de diplomații ruși și de angajații ambasadei și ai consulatelor generale. Pentru protecția vieții și securității lor, conducerea Rusiei a luat decizia privind evacuarea personalului reprezentaților diplomatice rusești în Ucraina, decizie care va fi pusă în practică în timpul cel mai apropiat", se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe a Federației Ruse.

„Din 2014, Ambasada Rusiei la Kiev și Consulatele Generale ale țării noastre la Odesa, Lviv și Harkov au fost supuse unor atacuri repetate”, se arată în comunicat. „În mod regulat, s-au organizat provocări împotriva Centrului Rus pentru Știință și Cultură din Kiev.  

De asemenea, diplomații ruși au devenit obiectul unor acțiuni agresive. Au primit amenințări. de violenţă fizică. Vehiculele lor au fost incendiate. Contrar obligaţiilor ce le revin în temeiul Convenţiilor de la Viena privind relaţiile diplomatice şi consulare, autorităţile de la Kiev nu au reacţionat la ceea ce se întâmpla", se mai arată în comunicat.

Știre în curs de actualizare

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close