Antena 3 CNN International News Rusia cere Statelor Unite să exercite presiuni asupra Ucrainei și face un anunț legat de armele nucleare

Rusia cere Statelor Unite să exercite presiuni asupra Ucrainei și face un anunț legat de armele nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins, joi, scenariul unor "negocieri publice" între Rusia și Ucraina.

Rusia cere Statelor Unite să exercite presiuni asupra Ucrainei și face un anunț legat de armele nucleare
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2022   •   16:17

Poziția Moscovei vine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, "în loc de negocieri tipice în spatele ușilor închise", propune Kremlinului "discuții publice, deoarece Rusia duce un război public".

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse a declarat că "nu își poate imagina" negocieri publice cu Ucraina.

Dmitri Peskov a adăugat că suferințele civililor ucraineni sunt o consecință a faptului că liderii de la Kiev nu vor să negocieze. 

"Este consecința lipsei de voință a părții ucrainene de a rezolva problema, de a începe negocieri. Este consecința refuzului de a căuta un teren comun", a răspuns el când a fost întrebat consecințele bombardamentelor ruse, care au provocat pene de curent ce afectează milioane de ucraineni.

Purtător de cuvânt al Kremlinului: "Niciun oficial rus nu ia în considerare folosirea armelor nucleare"

Oficialul rus a mai spus că, dacă doresc, Statele Unite pot lua în considerare preocupările Rusiei și pot încuraja Ucraina să revină la masa negocierilor.

Potrivit lui Peskov, în cele nouă luni de când a început conflictul ucrainenii și-au schimbat de mai multe ori poziția față de negocierile cu Moscova, deci nu sunt de încredere.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a mai spus că niciun oficial rus nu ia în considerare folosirea armelor nucleare.

Președinția rusă a comunicat, de asemenea, că este pe cale să se încheie eliminarea obstacolelor din calea exporturilor de produse agricole şi îngrășăminte rusești.

Precizarea vine la câteva ore după ce Rusia a acceptat să prelungească, fără modificări, pentru încă 120 de zile, acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov arme nucleare Rusia Ucraina
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close