Antena 3 CNN International News Rusia încearcă să oprească ofensiva Ucrainei spre graniță, la nord de Harkov | Trupele ruse din Transnistria, în pregătire de luptă

Rusia încearcă să oprească ofensiva Ucrainei spre graniță, la nord de Harkov | Trupele ruse din Transnistria, în pregătire de luptă

Forțele ruse au înregistrat progrese minore pe un front din apropierea orașului Izium, dar au ajuns în defensivă lângă Harkov, în timp ce contraatacul ucrainean continuă.

Rusia încearcă să oprească ofensiva Ucrainei spre graniță, la nord de Harkov | Trupele ruse din Transnistria, în pregătire de luptă
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Mai 2022   •   11:50

Statul Major al Forțelor armate ucrainene a anunțat, duminică, faptul că rușii au capturat marginea de nord a satului Șandrigolove, în timp ce încercau să preseze spre sud din zona Izium, transmite CNN.

Potrivit armatei ucrainene, inamicul "și-a concentrat principalele eforturi pe pregătirile pe continuarea ofensivei în zonă".

Pe celelalte linii de front au existat puține schimbări, a arătat Statul Major ucrainean, care menționează că principala tactică a rușilor este să tragă cu artileria asupra pozițiilor forțelor de apărare.

În zona Harkov, sursa citată a indicat că forțele ruse se concentrează pe împiedicarea înaintării în continuare a trupelor Kievului către granița cu Rusia, la nord și nord-est de al doilea cel mai mare oraș din Ucraina.

În acest scop, rușii bombardează sate recent recucerite de forțele ucrainene, între care Prudianka și Slatine, și încercă să-și întărească pozițiile defensive.

Statul Major al armatei ucrainene: "Trupele ruse din Transnistria, în pregătire de luptă"

În sud-vestul Ucrainei, situația rămâne tensionată, potrivit Kievului.

Militarii ucraineni avertizează că trupele ruse din zona separatistă transnistreană, precum și "formațiunile înarmate" de acolo, se află în plină pregătire de luptă. 

CNN amintește că în Transnistria sunt staționate trupe rusești de trei decenii.

Statul Major ucrainean a mai confirmat ciocniri pe Insula Șerpilor, aflată în largul coastelor românești și ucrainene.

Conform părții ucrainene, în cursul zilei de sâmbătă au fost distruse de apărarea antiaeriană un elicopter rusesc Mi-28H, precum și mai multe drone.

Foto: bombardamente în cartierele din Harkov, mai 2022

×
Subiecte în articol: Transnistria Harkov Izium granință
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close