Antena 3 CNN International News Rusia distribuie imagini cu lunetiști antrenându-se în apropiere de granița cu Ucraina

Rusia distribuie imagini cu lunetiști antrenându-se în apropiere de granița cu Ucraina

Armata rusă a organizat exerciții militare cu lunetiști în regiunea Rostov, care se învecinează cu Ucraina, semnalează CNN, citând informații de pe pagina de Facebook a Ministerului rus al Apărării.

Rusia distribuie imagini cu lunetiști antrenându-se în apropiere de granița cu Ucraina
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    18 Ian 2022   •   21:19

Data exercițiilor nu a fost dezvăluită.

Lunetiști din diviza 150 motorizată de pușcași a Districtului militar Sud au participat la o tabără de antrenament în poligonul Kadamovski, situat în Rostov, a menționat ministerul.

În imagini distribuite de autoritățile militare se văd cinci trăgători care execută foc la țintă din poziția culcat.

Un soldat care monitorizează tragerile cu un binoclu apare în cadru, la un moment dat.

Într-un alt cadru, un trăgător execută foc dintr-o dubă dezafectată, cu ușile deschise.

Pe 1 decembrie anul trecut, oficialitățile ruse au anunțat că încep "exercițiile militare regulate de iarnă" în sudul țării, zonă învecinată cu Ucraina. La exerciții participă peste 10.000 de soldați.

Noile informații despre exerciții cu lunetiști vin după eșecurile diplomatice care au marcat săptămâna trecută și au alimentat temerile că Rusia face ultimele preparative pentru o operațiune militară în Ucraina.

SUA și Alianța Nord-Atlantică au refuzat să ofere garanțiile solicitate de partea rusă, care vrea să se stipuleze în scris că NATO  nu se va mai extinde spre est și că Ucraina nu va fi niciodată primită în alianța militară.

La rândul său, Rusia a refuzat să retragă soldații mobilizați la frontiera cu Ucraina și a fixat drept condiție de reluare a discuțiilor primirea unui răspuns din partea SUA și NATO la solicitările pe care aceste două entități le-au calificat deja ca fiind inacceptabile.

×
Subiecte în articol: Rusia lunetiști Rostov
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close