Antena 3 CNN International News Sancțiunile SUA împotriva Rusiei nu sunt ”permanente” și pot fi anulate

Sancțiunile SUA împotriva Rusiei nu sunt ”permanente” și pot fi anulate

Sancțiunile SUA împotriva Rusiei nu sunt permanente și pot fi anulate dacă Moscova schimbă cursul acțiunilor din Ucraina, a declarat un înalt oficial al administrației.

Sancțiunile SUA împotriva Rusiei nu sunt ”permanente” și pot fi anulate
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    06 Apr 2022   •   18:31

„Este o buclă de feedback negativ. Așa că negăm capitalul, negăm tehnologia, negăm talentul care poate curge în Rusia, iar combinația pașilor pe care îi urmăm creează această spirală descendentă care accelerează cu cât Putin escaladează mai mult”, a spus oficialul.

Casa Albă nu a spus în mod specific ce trebuie să facă președintele rus Vladimir Putin pentru ca sancțiunile să fie anulate, dar oficialul a declarat miercuri că este dispus să  le reducă dacă Rusia ”schimbă cursul acțiunilor din Ucraina”.

„Și dacă ar schimba cursul, într-o zi, acea buclă de feedback negativ s-ar încetini și s-ar putea inversa”, a continuat oficialul.

„Nimic din toate acestea nu este permanent. Singurul aspect care este permanent sunt viețile pe care le-a luat și nu le poate aduce niciodată înapoi.

„Dar sancțiunile sunt concepute pentru a putea răspunde la condițiile de pe teren și pentru a crea o pârghie pentru rezultatul pe care îl urmărim”, a continuat oficialul.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA sanctiuni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close