Antena 3 CNN International News Șase luni de război în Ucraina n-au reușit să-i șubrezească poziția lui Vladimir Putin | Analiză CNN

Șase luni de război în Ucraina n-au reușit să-i șubrezească poziția lui Vladimir Putin | Analiză CNN

După ultimele estimări ale Pentagonului, invazia declanșată pe 24 februarie a costat Rusia între 70.000 și 80.000 de militari uciși și răniți.

Șase luni de război în Ucraina n-au reușit să-i șubrezească poziția lui Vladimir Putin | Analiză CNN
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   17:56

Chiar dacă este vorba doar de aproximări, în lipsa datelor oficiale pe care Moscova le ține secrete, este probabil corectă interpretarea că Rusia lui Vladimir Putin a pierdut în șase luni de război în Ucraina mai mulți militari decât regimul sovietic în zece ani de război în Afganistan, notează CNN.

Totuși, comparațiile între Rusia lui Putin și zilele declinului URSS sunt premature, estimează sursa citată.

Potrivit CNN, majoritatea rușilor au susținut în mod deschis războiul sau au acceptat în tăcere campania lui Putin de "restaurație imperială", în care liderul de la Kremlin a forțat o comparație între campania sa în Ucraina și războaiele lui Petru cel Mare.

Rata de aprobare a liderului de la Kremlin nu pare să fi fost afectată de război.

Operatorul de stat WCIOM și agenția independentă de sondaje Levada-Center au indicat în mod uzual că președintele rus se bucură de o aprobare de peste 80%, după declanșarea invaziei din 24 februarie.

Sondaj de stat în Rusia: aproape trei sferturi din populație ar susține "operațiunea militară specială"

Un sondaj WCIOM din iunie a constatat susținerea a 72% dintre cei chestionați pentru "operațiunea militară specială", termenul eufemistic utilizat de Kremlin pentru campania militară din Ucraina.

Potrivit CNN, datele din sondaje oferă un indiciu în legătură cu puterea propagandei de stat a Rusiei, pe fondul reprimării rapide a ultimelor rămășițe ale presei independente.

În plus, regiunile ruse care ar fi înregistrat cel mai mare număr de soldați morți în război sunt cele mai sărace din țară.

Este vorba despre Daghestan și Buriația, potrivit site-ului de știri independent Mediazona, care a fost etichetat anul trecut drept "agent străin" de autoritățile de la Moscova.

Conform sursei citate, victimele de război din cele două cele mai bogate și mai populate orașe ale Rusiei - Moscova și Sankt Petersburg - sunt relativ puține.

×
Subiecte în articol: cnn Vladimir Putin Ucraina razboi
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close