Antena 3 CNN International News Trei bărbați au câștigat un premiu literar important, în Spania, sub pseudonimul unei femei

Trei bărbați au câștigat un premiu literar important, în Spania, sub pseudonimul unei femei

Trei bărbați, ascunși în spatele unui pseudonim de femeie, au câștigat un premiu literar important, în Spania.

Trei bărbați au câștigat un premiu literar important, în Spania, sub pseudonimul unei femei
Sursa foto: Twitter/ Sean Spicer
de Cerasela Stafie    |    18 Oct 2021   •   10:59

Scenariștii de televiziune Agustín Martínez, Jorge Díaz și Antonio Mercero au șocat audiența la gala decernării premiilor Planeta, de vineri. Cei trei au urcat pe scenă pentru a primi trofeul literar care îi fusese acordat scriitoarei Carmen Mola.

Până în prezent, autoarea era prezentată drept o profesoară universitară, născută la Madrid, care locuia cu soțul și cei trei copii. Aceasta ar fi scris sub un pseudonim, din dorința de a-și păstra anonimatul.

Cei trei bărbați au publicat mai multe cărți sub numele lui Carmen Mola. În general, acțiunea se învârte în jurul personajului detectivului Elena Blanco, descrisă de editorul Penguin Random House ca o „femeie ciudată și singuratică.”

Femeia, aclamată pentru romanele sale sângeroase și grafice, era comparată cu Elena Ferrante, cunoscută romaniceră italiană. Totuși, contrastul dintre presupusa viață normală a acesteia ca profesor universitar căsătorit și natura violentă a cărților a servit ca un instrument de marketing util, lucru remarcat de mass-media spaniolă.

”Nu ne-am ascuns în spatele unei femei, ne-am ascuns în spatele unui nume. Nu am nici cea mai vagă idee dacă un pseudonim masculin ar fi vândut mai prost, dar mă îndoiesc,” a spus Antonio Mercero pentru publicația El Pais.

Cartea care a câștigat premiul Planeta este un thriller istoric numit „Bestia”. Acțiunea are loc în timpul unei epidemii de holeră, în 1834, și se concentrează în jurul unui criminal în serie, care este urmărit de un jurnalist, un polițist și o tânără femeie.

Trofeul literar Planeta Prize este cel mai valoros din lume. Câștigătorii au intrat în posesia unui milion de euro.

 

 

×
Subiecte în articol: premiu literar trofeu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close