Antena 3 CNN International News Sean Penn ameninţă că își distruge trofeele în public dacă nu i se va permite lui Zelenski să vorbească la Gala Premiilor Oscar

Sean Penn ameninţă că își distruge trofeele în public dacă nu i se va permite lui Zelenski să vorbească la Gala Premiilor Oscar

Actorul și regizorul american Sean Penn îndeamnă la boicotarea premiilor Oscar, dacă președintelui ucrainean Volodimir Zelenski i se refuză oportunitatea de a se adresa participanților la ceremonia programată să înceapă luni dimineață, la ora 3, ora României.

Sean Penn ameninţă că își distruge trofeele în public dacă nu i se va permite lui Zelenski să vorbească la Gala Premiilor Oscar
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2022   •   16:01

"Îi încurajez pe toți cei implicați să realizeze că, deși ar putea fi ocazia lor de a-și celebra filmele, este o ocazie mult mai bună să iasă în față să protesteze și să boicoteze premiile Oscar, a spus la CNN cineastul în vârstă de 61 de ani.

Penn, câștigătorul a două statuete Oscar, a promis că își va distruge în public trofeele dacă președintelui ucrainean i se interzice să se adreseze ceremoniei de premiere.

El s-a întâlnit cu Zelenski în luna februarie, în Ucraina, unde filma un documentar axat pe situația care a precedat invazia rusă.

Penn, aflat în Polonia la momentul declarației pentru CNN, a continuat să documenteze situația la fața locului, în primele zile ale intervenției militare a Moscovei.

Presa americană notează că liderul de la Kiev a purtat discuții cu Academia americană de film în vederea unei apariții prin videoconferință, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, după modelul intervențiilor pe care Zelenski le-a avut în forurile legislative ale mai multor țări, inclusiv în Congresul de la Washington.

"Înțeleg că s-a luat decizia de a nu face acest lucru", a spus Penn, referitor la intenția lui Zelenski de a vorbi la gala Oscarurilor.

"Dacă Academia a ales să nu o facă, dacă prezentatorii au ales să nu acorde o platformă de exprimare conducerii ucrainenilor, care încasează gloanțe și bombe pentru noi, împreună cu copiii pe care încearcă să-i protejeze, atunci cred că toți acei oameni părtași la decizie și fiecare părticică a acelei decizii vor fi constituit cel mai obscen moment din toată istoria Hollywood-ului. Și sper că nu se va întâmpla așa, dar, dacă se va întâmpla, sper că participanții vor părăsi ceremonia", a concluzionat Sean Penn.

×
Subiecte în articol: sean penn Volodimir Zelenski
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close