Antena 3 CNN International News Secretul succesului repurtat de armata ucraineană la Harkov, dezvăluit de un oficial de-al rușilor | Cum arată zonele eliberate de sub ocupația Moscovei

Secretul succesului repurtat de armata ucraineană la Harkov, dezvăluit de un oficial de-al rușilor | Cum arată zonele eliberate de sub ocupația Moscovei

Un oficial susținut de Rusia afirmă că soldații ucraineni i-au copleșit numeric pe combatanții ruși și pro-ruși în ofensiva din ultima săptămână.

Secretul succesului repurtat de armata ucraineană la Harkov, dezvăluit de un oficial de-al rușilor | Cum arată zonele eliberate de sub ocupația Moscovei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Sep 2022   •   14:27

"În ceea ce privește forțele care au fost transferate pentru contraofensiva armatei ucrainene, acestea au depășit trupele noastre de aproximativ opt ori", a spus, luni, Vitali Gancev, oficialul pro-rus cu rangul cel mai înalt din regiunea Harkov, într-o declarație pentru canalu pentru Rusia 24, notează CNN.

Gancev a reluat teza oficială a Moscovei, spunând că retragerea rușilor este o regrupare în spatele linei frontului.

"Pentru a ne proteja soldații, cred că s-a decis retragerea, regruparea", a spus el.

Recenta prăbușire a dispozitivului militar rus în regiunea de nord-est a Ucrainei a fost întâmpinat cu critici usturătoare din partea loialiștilor Kremlinului.

Eșecul din Harkov, criticat de susținătorii războiului în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a furnizat mii de luptători pentru ofensiva rusă, a acuzat într-o postare pe Telegram că au fost comise greșeli.

Alți propagandiști și bloggeri care susțin Kremlinul au republicat postări de pe un canal Telegram ce relatează situația de pe linia frontului și din care reiese că soldații ruși au fost abandonați de comandanți și lăsați să se retragă la întâmplare.

"Doamne, salvează-i pe soldații ruși de loviturile din față și, chiar mai mult, de loviturile din spate", spune unul dintre mesaje.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În ultima săptămână, forțele ucrainene au străpuns liniile de apărare ruse și au recucerit peste 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu, amintește CNN.

În weekend, retragerea forțelor Rusiei a continuat în zonele de frontieră care erau ocupate din martie.

Satele aflate la cinci kilometri de graniță au arborat steagul ucrainean.

Foto principală și galerie: localnici surprinși în fața clădirilor și elementelor de infrastructură distruse în cursul luptelor, după eliberarea localității Balaklia din regiunea Harkov 11 septembrie 2022

×
Subiecte în articol: Harkov Vitali Gancev Ramzan Kadîrov
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close