Antena 3 CNN International News Secretarul general al ONU se va întâlni joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Secretarul general al ONU se va întâlni joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Secretarul general al ONU, António Guterres, se va întâlni joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq.

Secretarul general al ONU se va întâlni joi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    27 Apr 2022   •   21:03

Antonio Guterres a călătorit miercuri dimineață din Polonia în Ucraina și a ajuns recent la Kiev, unde se va întâlni joi cu Zelenski și cu ministrul de externe Dmitro Kuleba, a spus Haq într-un briefing de presă.

„Ne așteptăm să vorbească și cu presa”, a adăugat acesta despre Guterres în timpul întâlnirii de joi.

Întâlnirea de joi va fi ”una comună”, dar Haq nu a precizat cine i se va alătura lui Guterres în întâlnirea cu Zelenski și Kuleba. Purtătorul de cuvânt al ONU nu a menționat nici la ce oră va avea loc întâlnirea.

Secretarul general a fost primit de președintele polonez Andrzej Duda marți seară în Polonia și ia informat despre întâlnirile sale de la Moscova și Ankara.

”Secretarul general și-a exprimat aprecierea și recunoștința profundă față de președinte pentru generozitatea poporului polonez pentru modul în care și-au deschis casele și inimile pentru aproape două milioane de refugiați ucraineni”, a spus Haq.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close