Antena 3 CNN International News Șeful NATO, anunț despre drona care s-a prăbușit duminică în România

Șeful NATO, anunț despre drona care s-a prăbușit duminică în România

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit despre măsurile pe care NATO le ia în contextul în care au apărut tot mai multe incidente cu drone în țările din apropierea Ucrainei. Acesta a vorbit și despre aparatul care s-a prăbușit în România.

Șeful NATO, anunț despre drona care s-a prăbușit duminică în România
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Mar 2022   •   19:09

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că alianța ”monitorizează foarte atent spațiul aerian al Ucrainei și zonele de frontieră”, în urma incidentelor din ultima vreme.

”Apărarea integrată aeriană și antirachetă a NATO a urmărit traiectoria de zbor a unui obiect care a intrat duminică în spațiul aerian românesc. Ca răspuns, o aeronavă de luptă românească a mers imediat să investigheze, iar autoritățile române și NATO analizează acest incident”, a precizat oficialul.

NATO analizează, de asemenea, prăbușirea dronei de săptămâna trecută în Croația. Cu mai multă activitate militară de către avioane și drone în aer, există un risc crescut de accidente, a adăugat el.

Întrebat despre atacul aerian rusesc care a ucis duminică zeci de oameni în apropiere de granița poloneză și ce consecințe ar avea dacă rachetele ruse ar pătrunde accidental sau intenționat pe teritoriul NATO, Stoltenberg a spus că ”principala noastră responsabilitate este să protejăm și să apărăm toți aliații NATO, un miliard de oameni în 30 de țări diferite.”

”Există întotdeauna un risc de incidente și accidente”, atunci când au loc lupte în apropierea granițelor NATO, a avertizat el.

NATO va depune ”toate eforturile pentru a preveni astfel de incidente și accidente și, dacă se întâmplă, se va asigura că acestea nu scăpa de sub control și nu creează situații cu adevărat periculoase”.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close