Antena 3 CNN International News Lupte aprige în Severodonețk, ultimul oraș important din Lugansk care încă nu a căzut în mâinile rușilor | Zeci de case, distruse de obuze

Lupte aprige în Severodonețk, ultimul oraș important din Lugansk care încă nu a căzut în mâinile rușilor | Zeci de case, distruse de obuze

Luptele continuau, duminică, în zona orașului Severodoneţk din estul Ucrainei, unde situația rămâne dificilă pentru apărarea ucraineană.

Lupte aprige în Severodonețk, ultimul oraș important din Lugansk care încă nu a căzut în mâinile rușilor | Zeci de case, distruse de obuze
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    29 Mai 2022   •   12:44

Serghei Gaidai, șeful administrației militare ucrainene din Lugansk, a spus că rușii continuă să atace. 

În urma tirurilor ruse, 60 de case au fost distruse, iar două persoane au fost găsite moarte sub dărâmături.

Potrivit oficialului ucrainean, una dintre victime este o fetiță care a murit atunci când un obuz rusesc a lovit, sâmbătă, o clădire înaltă din Lîsîceansk, într-atac care a rănit alte patru persoane.

Un cinematograf și 22 de case au fost, de asemenea, avariate într-un atac aerian.

Separat, într-o actualizare difuzată duminică, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat, la rândul său, că Rusia "a desfășurat operațiuni de asalt în zona orașului Severodonețk, unde luptele continuă".

În Sloviansk, la aproximativ 60 de kilometri spre vest, armata rusă a efectuat misiuni de recunoaștere și a bombardat, în paralel, periferia orașului în zona Dovhenke, se mai preciziează în actualizarea autorităților militare de la Kiev.

Conform sursei citate, bombardamente rusești asupra infrastructurii civile au avut loc și la Bogorodicina și Sviatogorsk dar și asupra localităților situate între al doilea oraș ucrainean, ca mărime, Harkov, și granița rusă.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close