Antena 3 CNN International News Shell nu va mai cumpăra petrol rusesc și va închide benzinăriile din toată țara

Shell nu va mai cumpăra petrol rusesc și va închide benzinăriile din toată țara

Shell a declarat marți că intenționează să nu mai cumpere petrol rusesc și intenționează să se retragă complet din industria energetică rusă.

Shell nu va mai cumpăra petrol rusesc și va închide benzinăriile din toată țara
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    08 Mar 2022   •   14:25

Gigantul energetic spune că intenționează ”să se retragă din implicarea sa în toate hidrocarburile rusești, inclusiv petrol, gaze și gaze naturale lichefiate (GNL), într-o manieră treptată, în conformitate cu noile îndrumări guvernamentale”.

Acesta a adăugat într-un comunicat de presă că un prim pas imediat va fi oprirea tuturor achizițiillor petrol rusesc și va închide ”stațiile de service, operațiunile de carburanți pentru aviație și lubrifianți din Rusia”.

„Suntem foarte conștienți de faptul că decizia noastră de săptămâna trecută de a cumpăra petrol rusesc pentru a fi rafinat în produse precum benzină și motorină – în ciuda faptului că a fost luată cu siguranța aprovizionării în prim-planul gândirii noastre – nu a fost cea corectă și cerem scuze”, a spus directorul executiv al Shell, Ben van Beurden.

”Așa cum am spus deja, vom angaja profituri din cantitățile limitate de petrol rusesc rămase pe care le vom procesa către un fond dedicat. Fondul este cel mai bine plasat pentru a atenua consecințele teribile pe care acest război le are asupra poporului Ucrainei”.

Van Beurden a adăugat că ”amenințările de astăzi de a opri fluxurile de conducte către Europa ilustrează și mai mult alegerile dificile și potențialele consecințe cu care ne confruntăm atunci când încercăm să facem acest lucru”.

Shell spunea săptămâna trecută că va renunța la parteneriatele sale cu gigantul energetic de stat rus Gazprom, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. 

×
Subiecte în articol: shell petrol Rusia Război Ucraina
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close