Antena 3 CNN International News Noul sistem de drone Phoenix Ghost, proiectate de Forțele Aeriene Americane pentru nevoile Ucrainei. Anunțul Pentagonului

Noul sistem de drone Phoenix Ghost, proiectate de Forțele Aeriene Americane pentru nevoile Ucrainei. Anunțul Pentagonului

Forțele aeriene americane au dezvoltat noul sistem de drone Phoenix Ghost pentru a satisface nevoile ucrainene, potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului.

Noul sistem de drone Phoenix Ghost, proiectate de Forțele Aeriene Americane pentru nevoile Ucrainei. Anunțul Pentagonului
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    21 Apr 2022   •   19:19

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina include peste 121 de sisteme Phoenix Ghost, a spus Pentagonul.

”Acest lucru a fost dezvoltat rapid de către Forțele Aeriene, ca răspuns în mod specific la cerințele ucrainene”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

”Oferă capabilități similare cu seria Switchblade de sisteme fără pilot - capabilități similare, dar nu exacte. Există diferențe în domeniul capacității pentru  Phoenix Ghost”, a spus Kirby.

Secretarul de presă al Pentagonului nu a explicat care sunt diferențele de capabilități între sistemele Switchblade și Phoenix Ghost.

Kirby a mai spus că noul sistem va necesita ”o pregătire minimă pentru operatorii lor” și că Departamentul de Apărare al SUA ”lucrează” la aceste cerințe cu armata ucraineană.

În plus, în ceea ce privește obuzierele din noul pachet de ajutor, care va fi folosit pentru echiparea a cinci batalioane ucrainene suplimentare, Kirby a spus că acestea sunt furnizate conform nevoilor ucrainene pentru luptele în regiunea Donbas, pe care departamentul se așteaptă să le continue pentru ”zile și săptămâni înainte”.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close