Antena 3 CNN International News Slovacia este dispusă să ofere Ucrainei sisteme de apărare aeriană. Condiția pusă de Ministerul Apărării

Slovacia este dispusă să ofere Ucrainei sisteme de apărare aeriană. Condiția pusă de Ministerul Apărării

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad', a declarat că Slovacia este dispusă să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană S-300. Oficialul a menționat că există și o condiție pentru ca acest lucru să se întâmple.

Slovacia este dispusă să ofere Ucrainei sisteme de apărare aeriană. Condiția pusă de Ministerul Apărării
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    17 Mar 2022   •   18:01

Ministerul Apărării din Slovacia a spus că țara are nevoie de un înlocuitor pentru sistemul de apărare ce va fi trimis în Ucraina. Oficialii au explicat că există discuții cu SUA și aliații în acest sens.

”Suntem dispuși să facem acest lucru imediat când avem un înlocuitor adecvat”, a spus Nad’ la o conferință de presă comună cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

”Singurul sistem strategic de apărare aeriană pe care îl avem în Slovacia este sistemul S-300. Deci, ceea ce s-ar întâmpla imediat când vom decide să-l dăm ucrainenilor este crearea unui decalaj, un decalaj de securitate în NATO”, a adăugat demnitarul slovac.

Informația a fost transmisă anterior de CNN, pe surse. Trei persoane familiare cu această chestiune au afirnat că Slovacia a fost de acord în mod preliminar să furnizeze Ucrainei sistemul cheie de apărare aeriană din epoca sovietică pentru a ajuta la apărarea împotriva atacurilor aeriene ruse.

În acest context, SUA și NATO încearcă să găsească un înlocuitor pentru apărarea țării, care ar rănâne expusă. O altă problemă este transferul sistemului de apărare, nefiind asigurat până în prezent.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close