Antena 3 CNN International News Spectacol inedit pe cer, în această noapte! Cometa verde se va afla cel mai aproape de Pământ și va putea fi văzută cu ochiul liber

Spectacol inedit pe cer, în această noapte! Cometa verde se va afla cel mai aproape de Pământ și va putea fi văzută cu ochiul liber

Cometa verde se va afla, în această noapte, la cea mai mică distanță de Pământ și va putea fi văzută cu ochiul liber.

Spectacol inedit pe cer, în această noapte! Cometa verde se va afla cel mai aproape de Pământ și va putea fi văzută cu ochiul liber
Sursa foto: Ștefan Pop-Coț/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   20:23

În această seară, cometa se va afla cel mai aproape de Pământ, anume la aproximativ 44 de milioane de kilometri distanță.

Chiar și în faza cea mai apropiată de Pământ, cometa se va afla la o distanță de peste 100 de ori mai mare față de distanța Lunii de Pământ, conform EarthSky, citat de CNN.

Astfel, atunci când va fi foarte aproape de Pământ, cei care vor privi cerul vor observa o pată verde slabă, care se va afla lângă steaua Polaris.

Pentru locuitorii din emisfera nordică, momentul potrivit pentru observarea cometei va fi după miezul nopții, obiectul spațial fiind mai puțin vizibil în emisfera sudică.

Citește și: ”Tehnologia extraterestă” s-ar fi prăbușit în Oceanul Pacific, spune un astrofizician de la Harvard, care plănuiește o misiune de recuperare

În funcție de luminozitatea sa, C/2022 E3 (ZTF) poate fi vizibilă și cu ochiul liber pe cerul nopții, dar un binoclu sau un telescop vor face cometa mai ușor de observat. 

Cometa verde, descoperită pe data de 2 martie 2022, va trece pe lângă Pământ pentru prima dată în 50.000 de ani. 

După ce va trece pe lângă Pământ, cometa se va apropia de Marte pe 10 februarie .

Dacă norii sau vremea nefavorabilă împiedică observarea cerului, The Virtual Telescope Project va transmite în direct trecerea cometei pe cerul de deasupra Romei, potrivit CNN.

×
Subiecte în articol: cometa verde Pamant
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close