Antena 3 International News Spionajul SUA a aflat planul Moscovei pentru armata Ucrainei | "Putin nu se va lăsa descurajat niciodată!"

Spionajul SUA a aflat planul Moscovei pentru armata Ucrainei | "Putin nu se va lăsa descurajat niciodată!"

de Adrian Iclozan    |    24 Iun 2022   •   09:57
Spionajul SUA a aflat planul Moscovei pentru armata Ucrainei |  "Putin nu se va lăsa descurajat niciodată!"
Sursa foto: hepta

Forțele ruse trec în avantaj estul Ucrainei, deoarece învață din greșelile făcute în etapele anterioare ale invaziei. Este concluzia evaluării făcute de serviciile americane de informații.

Lecțiile învățate de ruși se traduc printr-o mai bună coordonare a atacurilor aeriene și terestre și prin îmbunătățirea logisticii și a liniilor de aprovizionare, relatează CNN, pe baza declarațiilor a doi oficiali americani la curent cu evaluările serviciilor menționate.

SUA nu se așteaptă ca noile arme furnizate recent forțelor ucrainene, între care sistemul lansator de rachete multiple HIMARS, să schimbe imediat situația de pe câmpul de luptă.

Aceasta, întrucât raza de acțiune și muniția aferentă acestor sisteme sunt limitate, pentru a nu-i tenta pe ucraineni să le folosească împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei.

Pe de altă parte, americani iau în calcul informația larg vehiculată de partea rusă, conform căreia forțele Moscovei au reușit să distrugă unele dintre armele furnizate de Occident, inclusiv obuziere M777.

SUA: "Un război lung, de uzură, cu pierderi mari"

Estimările SUA indică o luptă de durată și pierderi mari de oameni și echipamente de ambele părți.

Armata Ucrainei a consumat muniția din epoca sovietică pentru sistemele mai vechi de armament și rămâne de văzut cât timp vor mai dori guvernele vestice să-și sporească asistența acordată Kievului.

Oficialii americani apreciază că forțele ruse intenționează să mențină atacurile intense în est, cu lovituri efectuate cu artileria de câmp și cu rachete, având intenția de a epuiza, cu timpul, forțele ucrainene și sprijinul NATO.

În ultimele zile, progresele Rusiei au devenit vizibile la Lîsîceansk, unde au preluat mai multe sate de la periferia acestui ultim oraș ucrainean din regiunea Lugansk unde forțele de apărare încă rezistă.

Parlamentarii ucraineni le-au spus membrilor Congresului american că responsabilii militari de la Moscova au calculat câtă muniție au aliații occidentali în stocuri pentru artileria de proveniență rusească folosită de Kiev.

Rușii așteaptă ca aliații să rămână fără muniție pentru Ucraina

Planul Moscovei este să aștepte epuizarea acestei resurse.

"Putin nu este descurajat și nu cred că va fi descurajat vreodată. Acest război ar putea dura ani", a declarat pentru CNN congresmanul democrat Mike Quigley, care face parte din Comitetul de Informații al Camerei.

În paralel, SUA și aliații lor încep să vadă limitele aprovizionării ucrainenilor cu anumite arme avansate, inclusiv rachete antiaeriene cu lansare de pe umăr și rachete antitanc Javelin.

Sunt evaluări care arată că ar putea dura ani pentru a înlocui miile de rachete deja furnizate forțelor ucrainene.

×
Subiecte în articol: SUA armata Ucraina Putin

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close