Antena 3 CNN International News Stare de asediu în noaptea de Înviere, în mai multe orașe ucrainene. Slujba se mută dimineața sau în online

Stare de asediu în noaptea de Înviere, în mai multe orașe ucrainene. Slujba se mută dimineața sau în online

Forțele ruse au continuat să bombardeze orașul Mykolaiv peste noapte, a declarat sâmbătă un guvernator regional ucrainean, determinând oficialii să impună o stare de asediu în oraș, exact în noaptea de Înviere. Slujba se mută dimineața sau în online.

Stare de asediu în noaptea de Înviere, în mai multe orașe ucrainene. Slujba se mută dimineața sau în online
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    23 Apr 2022   •   13:34

”Au fost din nou bombardamente în seara asta. Au lovit o cafenea – fără victime, slavă Domnului”, a declarat Vitaliy Kim, șeful administrației militare regionale din Nikolaiev.

Kim a adăugat că de la ora locală 19:00 va intra în vigoare o stare de asediu, adică se va interzice ieșirea din case. Va fi valabilă până la 5 dimineața, în ziua de Paște.

Acest lucru este valabil și pentru Harkiv, Liov, în toată regiunea Kievului și în Odessa.

În mod normal, în Ucraina, slujba de Înviere începe, ca si în țara noastră, sâmbătă noaptea și continuă până duminică dimineața, când începe sărbătoarea tradițională.

Oficialii ucraineni au avertizat cu privire la provocări ale forțelor ruse cu privire la sărbătoarea de Paște, care este respectată de mulți ucraineni, și au îndemnat cetățenii din unele regiuni să marcheze sărbătoarea acasă.

”Ministerul Apărării avertizează cu privire la posibile provocări în timpul Paștelui. Având în vedere riscul unor posibile provocări ale inamicului, Ministerul Apărării le recomandă ucrainenilor să rămână vigilenți în timpul sărbătorilor de Paște, să respecte orele de interzicere a ieșirilor și să urmărească online slujbele bisericești”.

Unele regiuni au anunțat că slujbele se vor muta dimineața, după încheierea stării de asediu, în timp ce alte autorități administrative au precizat că ceremoniilole religioase vor fi transmise online. 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close