Antena 3 CNN International News Statele Unite răspund acuzației că au ordonat tentativa de asasinat asupra lui Putin | UE cere Moscovei să nu escaladeze tensiunile

Statele Unite răspund acuzației că au ordonat tentativa de asasinat asupra lui Putin | UE cere Moscovei să nu escaladeze tensiunile

John Kirby, șeful pentru Comunicare Strategică al Consiliului de Securitate de la Casa Albă, a reacționat după acuzațiile formulate de Kremlin la adresa SUA, în urma incidentului cu drone care ar fi vizat sediul președinției ruse.

Statele Unite răspund acuzației că au ordonat tentativa de asasinat asupra lui Putin | UE cere Moscovei să nu escaladeze tensiunile
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Mai 2023   •   14:50

Kirby (foto, stânga) a calificat drept "ridicole" susținerile purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, care a afirmat, joi, că SUA au cerut Ucrainei să efectueze un atac asupra președinției Rusiei pentru a-l asasina pe președintele Vladimir Putin.

"Vreau doar să vă spun că domnul (Dmitri) Peskov minte. Este, evident, o afirmație ridicolă. Statele Unite nu au avut nimic de-a face cu acest lucru. Nici măcar nu știm ce s-a întâmplat acolo. Dar vă pot asigura că Statele Unite nu au avut niciun rol", a spus Kirby.

Citește și: Rusia acuză Statele Unite ale Americii că au încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin

El a adăugat că Administrația de la Washington nu "susține, nu încurajează și nu sprijină atacurile asupra persoanelor unor lideri".

Kremlinul: "Disculpările de la Washington și Kiev sunt ridicole"

"Suntem conștienți că deciziile în legătură cu astfel de acte și atacuri teroriste nu sunt luate la Kiev, ci la Washington.

Kievul execută ce i se ordonă, iar tentativele de disculpare, atât la Kiev, cât și la Washington sunt, desigur, ridicole", a afirmat Dmitri Peskov (foto, dreapta) într-un dialog telefonic cu reprezentanții presei internaționale.

Ucraina a negat orice implicare în incidentul din noaptea de marți spre miercuri, în care armata rusă a comunicat că două drone au fost distruse deasupra Palatului Kremlinului, într-un presupus atac atribuit Kievului de Moscova.

UE cere Rusiei să nu escaladeze tensiunile în urma incidentului cu drone

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a cerut Rusiei să nu escaladeze atacurile în Ucraina, folosind ca pretext presupusul atac asupra Kremlinului,

"Facem apel la Rusia să nu se folosească de acest presupus atac pentru a escalada războiul. Suntem îngrijorați că (presupusul atac) poate fi folosit pentru a justifica noi recrutări în rândurile populației și mai multe lovituri asupra Ucrainei", a spus Borrell.

El a adăugat că singura soluție pentru război este sprijinul, în continuare, al Ucrainei pe plan militar, politic și economic, și retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării invadate.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close