Antena 3 CNN International News Noua stea a republicanilor din SUA spune că Statele Unite nu ar trebui să intervină în "disputa teritorială" dintre Rusia și Ucraina

Noua stea a republicanilor din SUA spune că Statele Unite nu ar trebui să intervină în "disputa teritorială" dintre Rusia și Ucraina

Statele Unite nu au niciun interes național vital să se "încurce", mai mult decât au făcut-o deja, într-o "dispută teritorială între Ucraina și Rusia".

Noua stea a republicanilor din SUA spune că Statele Unite nu ar trebui să intervină în "disputa teritorială" dintre Rusia și Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Mar 2023   •   14:27

Această opinie aparține guvernatorului republican din Florida, Ron DeSantis (foto), văzut de mulți drept o alternativă la fostul lider Donald Trump, relatează CNN.

DeSantis, de la care se așteaptă să intre în cursa pentru desemnarea candidatului republican la prezidențialele din 2024, și-a exprimat una dintre cele mai neechivoce păreri cu privire la războiul Rusiei în Ucraina într-o scrisoare adresată realizatorului TV Tucker Carlson de la Fox News.

Demersul său vine după ce Carlson le-a cerut pretendenților la învestitura prezidențială republicană în 2024 să-și prezinte pozițiile cu privire la conflictul din Ucraina.

"În timp ce Statele Unite au multe interese naționale vitale - între care securizarea granițelor naționale, obținerea securității și independenței energetice (...) și supervizarea puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez, a încurca și mai mult (țara) într-o dispută teritorială dintre Ucraina și Rusia nu este unul dintre aceste interese", se spune în scrisoarea liderului republican.

Citește și: Viktor Orban acuză SUA: "Conflictul din Ucraina continuă cât vor Statele Unite. Lumea, în pragul unui război mondial" 

Ron DeSantis despre rolul SUA în războiul Rusiei în Ucraina: "Acest risc este inacceptabil"

Această viziune îl plasează pe DeSantis mai aproape de fostul președinte Trump cu privire la Ucraina și îl pune în dezacord cu alți republicani, între care fostul vicepreședinte Mike Pence și fosta ambasadoare a SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley.

"Nu putem face prioritară intervenția într-un război străin în escaladare în detrimentul apărării propriei noastre patrii, mai ales în condițiile în care zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza narcoticelor care trec ilegal granița noastră iar arsenalele esențiale pentru propria noastră securitate se epuizează rapid", a opinat DeSantis.

"Fără îndoială, pacea ar trebui să fie obiectivul. SUA nu ar trebui să ofere asistență care ar putea necesita desfășurarea de trupe americane sau să permită Ucrainei să se angajeze în operațiuni ofensive dincolo de granițele sale. Prin urmare, avioanele F-16 și rachetele cu rază lungă de acțiune ar trebui să fie scoase din discuție", a mai scris guvernatorul american din Florida.

"Astfel de mișcări ar risca să atragă în mod explicit Statele Unite în conflict și să ne apropie de un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii. Acest risc este inacceptabil", a concluzionat el.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close