Antena 3 CNN International News A fost pus sub acuzare suspectul care ar fi ucis-o pe studenta americană Catherine Serou în Rusia

A fost pus sub acuzare suspectul care ar fi ucis-o pe studenta americană Catherine Serou în Rusia

Suspectul reținut în cazul uciderii studentei americane Catherine Serou la Nijni Novogorod, în Rusia, a fost pus sub acuzare, anunță CNN.

A fost pus sub acuzare suspectul care ar fi ucis-o pe studenta americană Catherine Serou în Rusia
de Adrian Iclozan    |    21 Iun 2021   •   08:47

Tribunalul municipal din Gorodeț a anunțat că suspectul, identificat de instanță doar prin inițiala P, a fost încarcerat până pe 15 august, în vederea procesului.

El a fost acuzat de crimă.

CNN menționează că nu sunt informații care să arate că suspectul ar fi încheiat o înțelegere cu procurorii în vederea recunoașterii vinovăției. 

Catherine Serou (foto), 34, cetățean american, era studentă la Drept la Universitatea de Stat din Nijni Novgorod.

Cadavrul ei a fost găsit în sâmbătă în împrejurimile orașului rus, după ce lipsa ei fusese semnalată de mai multe zile.

Potrivit celor comunicate de instanță, suspectul P a luat-o pe studentă în mașina sa, marți, 15 iunie.

Serou se afla într-o stație de autobuz. Ea s-a urcat în mașina suspectului în jurul orei locale 19 și, înainte de a fi ucisă, a apucat să-și sune mama.

După aproximativ o oră, suspectul a oprit mașina într-o zonă împădurită unde, în timpul unei altercații cu victima, a lovit-o de câteva ori cu pumnul și a înjunghiat-o de cel puțin două ori cu un cuțit.

Victima a murit la fața locului din cauza rănilor, conform celor comunicate de tribunalul din Gorodeț.

Suspectul pus sub acuzare, un recidivist cu infracțiuni grave la activ, potrivit autorităților ruse

Moartea studentei americane a fost confirmată duminică de Ambasada americană la Moscova.

"Suntem în măsură să confirmăm moartea Catherinei Serou, cetățean american, în Rusia. Transmitem sincere condoleanțe familiei. Urmărim îndeaproape ancheta autorităților locale asupra cauzei morții. Asigurăm sprijinul necesar familiei", se spune într-o declarație a ambasadei.

Comisia de investigații din Rusia a menționat într-o declarație făcută sâmbătă că "a fost găsit cadavrul unui cetățean străin dat dispărut în regiunea Nijni Novgorod", fără a preciza numele studentei.

Ultimele vești despre aceasta erau din 15 iunie, potrivit mamei sale, citată de Comisia de investigații.

Catherine Serou ar fi plecat de acasă la ora 18.30, ora Moscovei, s-ar fi urcat într-o mașină neidentificată încă de anchetatori și s-ar fi îndreptat în direcția unei localități din districtul Borsky.

Ultimele cuvinte adresate mamei sale de Catherine Serou, într-o convorbire telefonică, indică faptul că aceasta călătorea într-o mașină, alături de o persoană necunoscută.

Poliția rusă l-a identificat un suspect, rezident în regiunea Nijni Novogorod.  Este vorba un recidivist născut în 1977, condamnat în trecut pentru "infracțiuni grave".

Acesta cooperează cu anchetatorii, susține sursa citată.

×
Subiecte în articol: Catherine Serou suspect
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close