Antena 3 CNN International News SUA acuză hackerii ruși că au colectat informații de la contractori americani în domeniul apărării

SUA acuză hackerii ruși că au colectat informații de la contractori americani în domeniul apărării

Hackerii susținuți de guvernul rus au reușit să obțină informații sensibile despre dezvoltarea și desfășurarea armelor americane prin accesarea contractorilor din domeniul apărării în ultimii doi ani, au declarat miercuri agențiile de securitate americane.

SUA acuză hackerii ruși că au colectat informații de la contractori americani în domeniul apărării
Sursa foto: Twitter/ LotusThree LLC
de Cerasela Stafie    |    16 Feb 2022   •   20:49

Este una dintre cele mai clare declarații publice de până acum din partea guvernului SUA cu privire la modul în care hackerii ruși au adunat informații despre contractorii americani din domeniul apărării și vine în momentul în care administrația Biden avertizează Rusia împotriva invadării Ucrainei.

Agențiile guvernamentale americane au publicat de ani de zile informații despre amenințările de hacking sponsorizate de stat, iar oficialii americani continuă să spună că nu există nicio amenințare cibernetică credibilă și specifică pentru SUA legată de criza din Ucraina.

”Aceste intruziuni continue le-au permis actorilor să obțină informații sensibile, neclasificate, precum și tehnologie proprie CDC (contractori autorizați de apărare) – tehnologie proprie și controlată de export”, se arată în documentul emis de FBI, de Agenția de Securitate Națională și Agenția de Securitate Cibernetică și Infrastructură din SUA.

Contractorii vizați de hackerii ruși în ultimii doi ani au fost implicați în proiectarea aeronavelor și în dezvoltarea sistemelor de luptă și armament, printre altele, au spus agențiile americane.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la avizul SUA. Rusia neagă în mod regulat acuzațiile că ar desfășura operațiuni de hacking.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close