Antena 3 CNN International News SUA și aliații occidentali presează Ucraina să abandoneze Bahmut și să-și schimbe strategia | Mesajul, livrat de emisarii lui Joe Biden

SUA și aliații occidentali presează Ucraina să abandoneze Bahmut și să-și schimbe strategia | Mesajul, livrat de emisarii lui Joe Biden

Statele Unite și aliații occidentali ai Kievului le-au cerut responsabililor ucraineni să renunțe la concentrarea eforturilor militare asupra orașului Bahmut, unde forțele de apărare și cele ale Moscovei sunt blocate de mai multe luni într-o înfruntare nimicitoare pentru ambele tabere.

SUA și aliații occidentali presează Ucraina să abandoneze Bahmut și să-și schimbe strategia | Mesajul, livrat de emisarii lui Joe Biden
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Ian 2023   •   16:37

În schimb, partenerii Ucrainei cer să se acorde prioritate unei potențiale ofensive în sud, cu un stil de luptă diferit, care să fructifice avantajul ajutorului militar de miliarde de dolari, anunțat recent.

De aproape șase luni, trupele ucrainene și ruse se confruntă pentru aproximativ 60 de kilometri de teritoriu în Bahmut, oraș strategic situat între Donețk și Lugansk, amintește CNN.

Bombardamentele intense au distrus orașul aproape complet.

"Este o luptă brutală și distrugătoare, în care părțile își dispută zilnic între 100 și 400 de metri de teren și schimbă câteva mii de lovituri de artilerie pe zi", arăta recent un oficial de rang înalt al serviciilor secrete occidentale, citat de rețeaua de televiziune.

Citește și: Zelenski, nerăbdător: "Dați-ne tancuri! Nu avem timp!" | Șeful Pentagonului, niciun cuvânt despre tancuri

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform acestuia, amplele distrugeri fac orașul mai puțin atractiv din punct de vedere militar, oricare ar fi infrastructura luată în considerare.

Oficialii americani și occidentali subliniază că există în prezent o "fereastră tactică" înaintea a ceea ce se așteaptă să fie o reluare brutală a luptelor în primăvară. 

În ultimele săptămâni, partenerii vestici le-au cerut ucrainenilor să își reducă pierderile în Bahmut și să se concentreze pe planificarea unei ofensive în sud.

Mesajul a fost livrat Kievului prin trei oficiali de top ai administrației Biden care au călătorit săptămâna trecută în capitala ucraineană, notează CNN.

Foto galerie: soldați ucraineni manevrând o mortieră pe direcția Bahmut, 21 ianuarie 2023

×
Subiecte în articol: Bahmut Ucraina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close