Antena 3 CNN International News SUA și aliații lor, decizie crucială în criza prețurilor la combustibili, accentuată de războiul Rusiei în Ucraina

SUA și aliații lor, decizie crucială în criza prețurilor la combustibili, accentuată de războiul Rusiei în Ucraina

SUA și aliații săi au convenit să elibereze 60 de milioane de barili de petrol din rezervele lor.

SUA și aliații lor, decizie crucială în criza prețurilor la combustibili, accentuată de războiul Rusiei în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2022   •   18:24

CNN citează două surse la curent cu decizia și precizează că jumătate din cantitatea disponibilizată provine din Rezerva Strategică de Petrol a SUA, iar cealaltă jumătate va veni de la aliații din Europa și Asia.

Acordul între SUA și aliați privind eliberarea de țiței din rezerve a venit pe fondul eforturilor anunțate de președintele american Joe Biden, de atenuare a efectelor invaziei ruse în Ucraina asupra prețurilor la materiile energetice.

Aliații SUA includ Germania, Marea Britanie, Italia, Olanda și alte țări europene importante, precum și Japonia și Coreea de Sud.

Oficialii americani au angajat în ultimele săptămâni discuții cu omologii lor din țări-cheie furnizoare de energie, în demersul de a compensa perturbările din piață.

CNN notează că SUA au informat Arabia Saudită înainte de anunțul privind eliberarea a 30 de milioane din rezervele de țiței.

Sursa citată arată că rezerva strategică de petrol a SUA se ridică la 600 de milioane de barili, stocați subteran în statele Louisiana și Texas.

Potrivit CNN, eliberarea de țiței din rezerve are, în general, doar un efect limitat asupra prețurilor energetice, dar contează ca semnal politic.

Foto: rafinărie în Germania, la Brandenburg (Schwedt)

×
Subiecte în articol: SUA combustibili rezerve
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close