Antena 3 CNN International News SUA își retrage complet prezența diplomatică din Kabul după 31 august

SUA își retrage complet prezența diplomatică din Kabul după 31 august

Secretarul de Stat, Antony Blinken a confirmat că SUA nu va avea prezență diplomatică în Afganistan după data de 31 august, dar administrația va păstra relațiile diplomatice în regiune. Redeschiderea ambasadei din Kabul depinde doar de comportamentul talibanilor în lunile următoare.

SUA își retrage complet prezența diplomatică din Kabul după 31 august
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   17:31

Blinken a spus într-un interviu pentru postul ABC că administrația lucrează din greu să evacuze 300 de cetățeni americani din Kabul, după ce aceștia ar fi cerut să fie repatriați.

Întrebat despre atacul cu drone care a ucis 2 membri ISIS-K vineri, Blinken a spus că în zilele următoare vor apărea mai multe detalii despre ținte.

”Țintele ISIS erau doi indivizi care se ocupau de planificarea atacurilor. În zilele următoare o să dezvăluim mai multe informații despre ei, și despre ceea ce au făcut”.

Blinken a revenit la cuvintele președintelui Biden de sâmbătă, vizavi de eventualele atacuri împotriva forțelor SUA la Kabul.

”Este o șansă foarte mare să ne confruntăm cu noi atacuri până pe 31. Perioada aceasta este foarte periculoasă, iar misiunea de asemenea”.

Când a fost întrebat de ce nu s-au luat măsuri suplimentare de siguranță, având în vedere că se așteptau la atacuri ISIS, Blinken a spus că parte a misiunii este contactul inevitabil dintre militari și cei care caută să intre în aeroport. 

Administrația va efectua o anchetă să descopere dacă se putea face ceva pentru a preveni atacurile în care și-au pierdut viața 3 soldați americani.

Zilele trecute, talibanii le-au solicitat SUA să păstreze o prezenţă diplomatică în Afganistan după încheierea retragerii trupelor americane.

SUA şi-au abandonat ambasada pentru a-şi retrage ultimii diplomaţi, care încă nu au fost evacuaţi la aeroportul din Kabul, securizat de armata americană.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul ambasada
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close