Antena 3 CNN International News SUA intenționează să înăsprească sancțiunile asupra Iranului

SUA intenționează să înăsprească sancțiunile asupra Iranului

Administrația Biden caută să înăsprească aplicarea sancțiunilor asupra Iranului, pe măsură ce discuțiile programului nuclear de la Viena se răcesc. Oficialii americani avertizează că fereastra pentru revenirea la acord se îngustează.

SUA intenționează să înăsprească sancțiunile asupra Iranului
Sursa foto: Twitter/ CNN Politics
de Cerasela Stafie    |    09 Dec 2021   •   21:31

O delegație americană, inclusiv cel mai înalt oficial al Biroului de Control al Activelor Străine al Departamentului de Trezorerie, va călători săptămâna viitoare în Emiratele Arabe Unite.

Oficialii vor avertiza băncile și companiile care nu respectă sancțiunile că s-ar putea confrunta cu acțiuni punitive, dacă nu se vor conforma.

Decizia de a înăspri aplicarea sancțiunilor Iranului vine după evaluările publice pesimiste ale oficialilor americani și europeni cu privire la perspectivele discuțiilor nucleare, după ultima rundă, încheiată vineri.

A șaptea rundă de discuții a fost reluată joi, iar trimisul special al SUA pentru Iran Rob Malley și echipa sa se vor alătura discuțiilor în weekend, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Oficialii americani și europeni au condamnat săptămâna trecută deciziile negociatorilor guvernului iranian de a anula progresele înregistrate în primele șase runde de discuții, precum și susținerea continuării dezvoltării programului nuclear al țării.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că aceste preocupări au fost împărtășite de Rusia și China. Oficialul a spus că nu va vorbi în numele acestor două țări, dar a adăugat că: „este corect să spunem că au fost, de asemenea, destul de surprinse de gradul în care Iranul a renunțat la propriile compromisuri și apoi și-a dublat cererile pe care ni le-au făcut nouă și altora”.

China, care este parte la acordul nuclear din 2015, este principalul importator de petrol iranian, în ciuda sancțiunilor SUA.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close