Antena 3 CNN International News Casa Albă: "Detensionarea situației din Gaza, prin diplomație intensă și discretă"

Casa Albă: "Detensionarea situației din Gaza, prin diplomație intensă și discretă"

Casa Albă a transmis, luni, că SUA optează pentru diplomație "intensă și discretă" în detensionarea conflictului din Gaza dintre Hamas și Israel.

Casa Albă: "Detensionarea situației din Gaza, prin diplomație intensă și discretă"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Mai 2021   •   21:20

"Dorim detensionarea situației din teren. Modul prin care credem că putem atinge acest obiectiv este prin diplomație discretă și intensă", a declarat, luni, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Ea a reiterat poziția cunoscută a SUA, de susținere a soluției "cu două state".

"Singura cale de a opri violența și de a pune capăt acestei escaladări a violențelor este ca acolo, în timp, să existe două state. Va fi nevoie ca ambele părți să se implice în acest demers, să dorească să discute despre calea de urmat și despre cine va fi persoana responsabilă a părții respective. Cu siguranță, nu suntem acolo, încă. Depinde de fiecare dintre părți să decidă dacă dorește să avanseze pe acea cale", a spus Psaki.

Luni, cancelarul german Angela Merkel s-a pronunțat în favoarea unei încetări a focului "cât mai curând posibil" într-o convorbire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, pe care l-a asigurat, pe de altă parte, de solidaritatea guvernului de la Berlin.

Tot luni, Franța și Egiptul au făcut apel la încetarea violențelor între Israel și militanții palestinieni din Gaza.

Liderii din Egipt și Qatar fac demersuri diplomatice pentru a obține o încetare a focului însă această inițiativă nu a avut, până în prezent, efecte notabile, după ce atât Hamas cât și Israelul au formulat condiții respinse de cealaltă parte.

Foto: Fum și flăcări în Gaza City, în urma loviturilor israeliene, 17 mai 2021

×
Subiecte în articol: Gaza SUA incetarea focului
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close