Antena 3 CNN International News SUA primesc ”rapoarte anecdotice” despre trupele ruse din Ucraina care nu se supun ordinelor

SUA primesc ”rapoarte anecdotice” despre trupele ruse din Ucraina care nu se supun ordinelor

SUA primesc ”rapoarte anecdotice” despre trupele ruse și ”ofițerii de grad mediu de la diferite niveluri, chiar și până la nivel de batalion” care refuză să se supună ordinelor de a avansa în noua ofensivă Donbas în Ucraina, potrivit unui înalt oficial american al apărării.

SUA primesc ”rapoarte anecdotice” despre trupele ruse din Ucraina care nu se supun ordinelor
Sursa foto: Twitter/ NEXTA
de Cerasela Stafie    |    09 Mai 2022   •   20:17

Oficialul a spus că acești ofițeri ”fie au refuzat să se supună ordinelor, fie nu le respectă cu precizia care se așteaptă de la un ofițer”.

Forțele ruse s-au luptat cu probleme de moral larg răspândite încă de la începutul invaziei, potrivit acestui oficial. Aceasta este doar una dintre numeroasele probleme care au afectat armata rusă în timpul acestui război.

De asemenea, forțele ruse se confruntă în continuare cu probleme de logistică care le încetinesc progresul, potrivit oficialului.

Există 97 de grupuri tactice de batalioane operaționale (BTG) ale forțelor ruse în Ucraina în acest moment, față de 92, evaluate la 28 aprilie, a declarat oficialul reporterilor luni. Aceasta este o creștere de cinci BTG-uri în 11 zile.

”Nu este neobișnuit ca ei să mute un BTG sau două din Donbas înapoi în Rusia pentru reinstalare sau reaprovizionare și apoi să le mute înapoi, este normal”, a spus oficialul. Dar, în general, ”au adăugat aproximativ cinci BTG-uri în Ucraina și toate acestea sunt fie în estul, fie în sudul” Ucrainei, a adăugat el.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close