Antena 3 CNN International News SUA dau în judecata Amazon pentru vânzare de produse periculoase

SUA dau în judecata Amazon pentru vânzare de produse periculoase

Comisia pentru siguranța produselor de consum din Statele Unite (CPSC) a anunțat că dă în judecată Amazon, pe care o acuză că vinde produse periculoase.

SUA dau în judecata Amazon pentru vânzare de produse periculoase
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Iul 2021   •   10:29

Printre acestea se numără detectoarele de monoxid de carbon, ale căror sisteme de alarmă nu funcționează, pijamale pentru copii care ar putea lua foc și uscătoare de păr cu care oamenii se pot electrocuta.

Produsele vizate nu sunt însă vândute direct de Amazon, ci de alte companii care utilizează platforma.

Multe dintre aceste companii sunt străine, iar CPSC are capacitate limitată de a forța retragerea produselor lor în cazul în care se constată că sunt periculoase.

Comisia pentru siguranța produselor de consum din Statele Unite a precizat că acționarea în justiție a Amazon este singura modalitate prin care consumatorii pot fi în siguranță.

"Trebuie să ne luptăm pentru a face față mai eficient acestor platforme și să protejăm consumatorii americani care cumpără de la ele", spune președintele CPSC, Robert Adler.

CPSC dorește prin această acțiune în justiție să oblige Amazon să nu mai vândă produsele în cauză și să anunțe direct consumatorii care le-au achiziționat despre retragere și să le ramburseze banii integral.

Produsele vândute de vânzătorii terți reprezintă mai mult de jumătate din bunurile vândute pe Amazon.

Compania a încasat 80 de miliarde de dolari din comisioane și alte plăți de la vânzătorii terți anul trecut.

În replică, Amazon a declarat că ia întotdeauna măsuri prompte atunci când conștientizează că problemele vândute fie de companie, fie de vânzători terți, pun în pericol siguranța cumpărătorilor.

×
Subiecte în articol: Amazon proces
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close