Antena 3 CNN International News SUA au estimat cât va mai dura războiul Rusiei în Ucraina | Ce au aflat aliații europeni

SUA au estimat cât va mai dura războiul Rusiei în Ucraina | Ce au aflat aliații europeni

Secretarul de stat Antony Blinken le-a spus aliaților europeni că Statele Unite consideră că războiul Rusiei din Ucraina ar putea dura până la sfârșitul anului 2022.

SUA au estimat cât va mai dura războiul Rusiei în Ucraina | Ce au aflat aliații europeni
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Apr 2022   •   15:32

CNN, care transmite această informație, citează două surse oficiale europene.

De asemenea, CNN menționează spusele unui oficial de rang înalt al Departamentului american de stat, conform căruia "Blinken a discutat cu omologii săi despre preocuparea SUA că acest conflict s-ar putea prelungi, dar angajamentele sale au fost centrate pe cel mai bun mod de a-l opri cât mai repede cu putință".

Potrivit rețelei TV americane, nu există indicii că obiectivele finale ale președintelui rus Vladimir Putin s-au schimbat și este puțin probabil ca acesta să urmărească negocieri diplomatice, dacă nu se confruntă cu o înfrângere militară.

Rusia amenință să intensifice bombardamentele la Kiev

La Moscova, Ministerul Apărării a anunțat, vineri, că a efectuat lovituri cu rachete asupra capitalei ucrainene și a avertizat că astfel de acțiuni se vor intensifica, în replică la ceea ce instituția citată numește "atacuri teroriste" sau "acte de sabotaj" comise de ucraineni în Rusia.

Potrivit părții ruse, rachete lansate de pe mare au lovit în cursul nopții o uzină care produce sisteme anti-aeriene și rachete anti-navă.

Loviturile au fost efectuate cu rachete de croazieră Kalibr și au vizat fabrica de mașini Vizar, dintr-o suburbie a Kievului.

În urma tirului, "au fost distruse facilități de producție și reparație pentru rachete anti-aeriene cu rază lungă și medie și pentru rachete anti-navă", susține ministerul rus al Apărării.

Joi, rușii au acuzat Ucraina că a trimis elicoptere peste granița cu Rusia pentru a efectua atacuri în mai multe localități.

Kievul a respins acuzațiile.

Foto: Soldat ucrainean în fața clădirii distruse a administrației din Mykolaiv (Nicolaev), 15 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: SUA razboi Ucraina Antony Blinken
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close