Antena 3 CNN International News SUA restricționează călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări începând de luni

SUA restricționează călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări începând de luni

Președintele Joe Biden a anunțat vineri că SUA vor restricționa călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări începând de luni, din cauza apariției unei noi variante de coronavirus.

SUA restricționează călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări începând de luni
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Noi 2021   •   22:33

Acționând la sfatul celui mai mare expert în boli infecțioase al națiunii, dr. Anthony Fauci, și al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, administrația Biden va restricționa călătoriile din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic și Malawi.

Decizia de a restricționa călătoriile vine în timp ce guvernul federal încearcă încă să afle mai multe despre noua variantă, numită Omicron.

Biden a fost informat vineri despre noua variantă de coronavirus care circulă în Africa de Sud, a spus el în anunț. Oficialii au spus că politica a fost implementată din prudență având în vedere că Organizația Mondială a Sănătății a o clasificat Omicrom ca variantă de îngrijorare cu un posibil risc crescut de reinfecție

„Oamenii noștri de știință și oficialii noștri de sănătate publică lucrează rapid pentru a afla mai multe despre această variantă”, a spus un oficial.

Un înalt oficial al administrației Biden a spus că trebuie să se facă mai mulți pași înainte ca restricțiile să înceapă luni, inclusiv o declarație oficială a SUA, directivele Administrației pentru Securitatea Transporturilor și coordonarea cu companiile aeriene.

„Acesta este o cronologie rapidă, dar există lucruri care trebuie făcute în prealabil”, a spus oficialul.

Ministrul Sănătății din Africa de Sud a anunțat joi descoperirea variantei, care pare să se răspândească rapid în anumite părți ale țării.

În prezent, „nu există nicio indicație” că noua variantă se află în Statele Unite chiar acum – iar oamenii de știință americani lucrează îndeaproape cu colegii din Africa de Sud pentru a afla mai multe despre varianta emergentă, a declarat Fauci pentru Brianna Keilar de la CNN înainte de anunțarea restricțiilor de călătorie. 

„Vrem să aflăm dacă, de fapt, se sustrage vaccinurilor pe care le facem”, a spus Fauci când a fost întrebat despre potențialele restricții de călătorie. „Ești pregătit să faci tot ce trebuie să faci pentru a proteja publicul american, dar vrei să te asiguri că există o bază pentru a face asta”.

Mai multe alte țări - inclusiv Regatul Unit - au interzis zborurile din Africa de Sud și din țările africane din jur, ca răspuns la apariția variantei.

Restricțiile de călătorie nu se aplică cetățenilor americani și rezidenților permanenți legali. Ca și în cazul tuturor călătorilor internaționali, aceștia trebuie încă testați negativ înainte de a călători.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close