Antena 3 CNN International News SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei. A fost vizat sectorul tehnologic

SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei. A fost vizat sectorul tehnologic

Statele Unite au impus, joi, noi sancțiuni Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, vizând operatorii din sectorul tehnologic, într-un efort de a împiedica Moscova să evite măsurile anterioare.

SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei. A fost vizat sectorul tehnologic
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    31 Mar 2022   •   18:27

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat că a impus sancțiuni împotriva a 21 de entități și a 13 persoane, inclusiv a Joint Stock Company Mikron, cel mai mare producător și exportator rus de microelectronice și cel mai mare producător de cipuri din Rusia.

Trezoreria a extins, de asemenea, măsurile pentru a include sectoarele aerospațiale, maritime și electronice ale economiei ruse. Mișcarea permite Washingtonului să impună sancțiuni oricărei persoane sau entități determinate să opereze în acele sectoare.

Mișcarea de joi a vizat și ”actorii cibernetici rău intenționați”, a transmisTrezoreria.

”Vom continua să țintim mașinăria de război a lui Putin cu sancțiuni din toate unghiurile, până când acest război fără sens se va termina”, a spus secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

Printre cei sancționați s-au numărat și trei angajați ai unui institut guvernamental rus care este acuzat că a construit instrumente de hacking, care au fost folosite într-un atac cibernetic care a forțat închiderea de urgență a unei instalații petrochimice din Arabia Saudită în 2017. Incidentul de hacking a provocat alarmă în rândul experților în securitate cibernetică, deoarece codul rău intenționat folosit a fost conceput special pentru a viza sistemele de siguranță care protejează viața umană.

Institutul – cunoscut sub numele de Centrul de Cercetare de Stat al Federației Ruse (FGUP) Institutul Central de Cercetare Științifică de Chimie și Mecanică – a declarat că lucrează îndeaproape cu ministerul rus al Apărării, potrivit Departamentului de Justiție al SUA. Evgeny Viktorovich Gladkikh, unul dintre cei trei angajați ai institutului care a fost sancționat joi, a fost inculpat pentru rolul său în incidentul de hacking din Arabia Saudită și pentru că a vizat fără succes o firmă energetică din SUA, a anunțat săptămâna trecută Departamentul de Justiție.

Măsurile sunt cele mai recente dintr-o serie de sancțiuni impuse Moscovei de către Washington și aliații săi de când forțele ruse au invadat Ucraina, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de după cel de-al Doilea Război Mondial. Moscova numește atacul o ”operațiune militară specială”.

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close