Antena 3 CNN International News SUA sprijină eforturile de reconstrucție în Gaza

SUA sprijină eforturile de reconstrucție în Gaza

La începutul turneului său în Orientul Mijlociu, secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a declarat că SUA sunt hotărâte să sprijine eforturile de reconstrucție în Gaza, după recentele lupte între Israel și militanții Hamas.

SUA sprijină eforturile de reconstrucție în Gaza
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2021   •   21:52

Antony Blinken a făcut declarații la Ierusalim, după discuții cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

"Trebuie să acționăm pentru extinderea oportunităților pentru palestinienii din Gaza și din Cisiordania, inclusiv prin întărirea sectorului privat și extinderea investițiilor, precum și prin alte instrumente.

Acest lucru va genera un mediu mult mai stabil, de care vor beneficia palestinienii, dar și israelienii", a declarat Antony Blinken.

Secretarul american de stat a mai spus că SUA acționează pentru a se asigura că militanții Hamas, care controlează Fâșia Gaza, nu vor beneficia de eforturile de reconstrucție.

Antony Blinken a reiterat faptul că SUA susțin dreptul Israelului de a se apăra și a discutat cu Benjamin Netanyahu despre recompletarea Cupolei de Fier, sistem care a protejat Israelul de barajul de rachete lansate de Hamas.

Pe de altă parte, preşedintele Joe Biden a discutat telefonic cu omologul egiptean Abdelfattah al-Sisi luni despre consolidarea încetării focului în Fâşia Gaza, asistenţa umanitară de urgenţă pentru populaţia din enclava palestiniană şi eforturile internaţionale pentru reconstrucţie, conform unui comunicat al preşedinţiei egiptene.

Egiptul a intermediat încetarea focului, în vigoare de patru zile, la capătul a 11 zile de ostilităţi.
 

×
Subiecte în articol: Gaza reconstrucție biden
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close