Antena 3 CNN International News SUA trimit mai mulți soldați în Europa pentru consolidarea apărării NATO, inclusiv în România

SUA trimit mai mulți soldați în Europa pentru consolidarea apărării NATO, inclusiv în România

Statele Unite ale Americii au anunțat că alți 500 de soldați vor fi trimiși în Europa pentru a consolida securitatea NATO, inclusiv în România, Polonia, Germania și Grecia.

SUA trimit mai mulți soldați în Europa pentru consolidarea apărării NATO, inclusiv în România
Sursa foto: Getty Images/ Ronald Martinez
de Cerasela Stafie    |    07 Mar 2022   •   23:22

Anunțul a venit chiar de la Pentagon. Experții amenicani estimează că Rusia a trimis acum în Ucraina aproape toate trupele masate în ultimele luni la graniță.

Noile implementări includ avioane de realimentare KC-135 de la baza Forțelor Aeriene Fairfield din Spokane, Washington, în Grecia, împreună cu 150 de soldați pentru sprijinul realimentării. Un centru de operațiuni de sprijin aerian format din 40 de militari din Fort Stewart, Georgia, se desfășoară în Polonia și România. 300 de soldați americani vor merge în Germania pentru a alcătui o companie de muniție modulară din Fort Bragg, Carolina de Nord și o companie de întreținere de sprijin din Fort Stewart.

Washingtonul desfășurase deja 12.000 de soldați pe bătrânul continent de la începutul anului, pe lângă cei care sunt de obicei staționați acolo. În weekend, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat trimiterea a ”500 de militari în mai multe locații din Europa pentru a spori forțele deja acolo”, a declarat reporterilor un înalt oficial american pentru Pentagon.

”Aceste forțe suplimentare vor fi poziționate pentru a răspunde actualului mediu de securitate în lumina reînnoirii agresiunii ruse împotriva Ucrainei și pentru a spori capacitățile de descurajare și defensivă ale NATO, inclusiv pe flancul său estic”, a adăugat el. Președintele american Joe Biden a spus clar că toate aceste trupe trimise în Europa nu sunt în mod absolut destinate să fie dislocate în Ucraina sau să ia parte la conflictul din această țară.

Acestea sunt desfășurări preventive în țările NATO, din care Kievul nu este membru. Înalt oficial al Departamentului de Apărare al SUA a declarat că acum estimează că președintele rus Vladimir Putin a ”angajat în Ucraina aproape 100% din forțele sale de luptă” masate în ultimele luni la granița ruso-ucraineană, peste 150.000 de soldați, după estimările SUA.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close