Antena 3 CNN International News Un submarin SUA a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud

Un submarin SUA a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud

Un submarin nuclear SUA a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud, potrivit unor oficiali din domeniul apărării.

Un submarin SUA a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud
Sursa foto: Twitter/CNN
de Alexandra Ionescu    |    08 Oct 2021   •   08:35

Câțiva membrii ai echipajului submarinului USS Conneticut au fost răniți în incident. Niciunul nu este în pericol, potrivit unei declarații a Flotei din Pacific. Nu se știe ce anume a lovit submarinul.

”Submarinul nu a fost avariat. Propulsia nucleară a lui USS Conneticut nu a fost afectată și rămâne funcțională”, s-a arătat în declarație.

”Acest incident va fi investigat”.

Marina SUA nu a specificat dacă acest eveniment a avut loc în Marea CHinei de Sud sau în apele internaționale ale regiunii indo-pacifice.

Accidentul s-a petrecut pe fundalul tensiunilor crescânde dintre SUA și China, după incursiunea armatei chineze în spațiul aerian al Taiwanului.

Nava Conneticut opera în apele din Marea Chinei de Sud în cadrul unui exercițiu militar major condus de Carrier Strike Group 21 al Marii Britanii. 

Sâmbătă, 39 de nave militare chineze, au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului. Ca răspuns la aceste incursiuni, forţele aeriene taiwaneze au mobilizat avioane, au emis avertismente radio şi au desfăşurat sisteme de rachete de apărare aeriană.

Două zile mai târziu, China a trimis 56 de nave în ADIZ în decurs de 24 de ore, cel mai mare număr de incursiuni pe care Taiwanul le-a raportat într-o zi de când a început să raporteze public astfel de activităţi anul trecut.

”Suntem foarte îngrijorați de activitățile provocatoare ale Chinei în apropiere de Taiwan. Și cum am spus, aceastea sunt destabilizatoare, și au potențialul de a submina pacea și stabilitatea din regiune. Așa că îi cerem Beijingului să încheie presiunea militară, diplomatică și economică asupra Taiwanului”, a spus Tony Blinken, Secretarul de Stat SUA.

Taiwanul şi China continentală sunt guvernate separat de la sfârşitul unui război civil care a avut loc în urmă cu mai bine de şapte decenii, în care naţionaliştii învinşi au fugit la Taipei.

Beijingul consideră Taiwanul ca fiind o parte inseparabilă a teritoriului său – chiar dacă Partidul Comunist Chinez nu a guvernat niciodată insula cu aproximativ 24 de milioane de locuitori.

×
Subiecte în articol: China Taiwan SUA nave submarin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close