Antena 3 CNN International News Overture, supersonicul american care va acoperi distanța New York - Londra în trei ore. Prețul ar urma să fie comparabil cu al unui zbor București - Londra

Overture, supersonicul american care va acoperi distanța New York - Londra în trei ore. Prețul ar urma să fie comparabil cu al unui zbor București - Londra

Avioanele supersonice de pasageri revin la modă.

Overture, supersonicul american care va acoperi distanța New York - Londra în trei ore. Prețul ar urma să fie comparabil cu al unui zbor București - Londra
de Adrian Iclozan    |    18 Mai 2021   •   16:49

Supersonicul Concorde, rezultat al colaborării franco-britanice, a zburat între anii 1969 și 2003. Era un avion scump și punea probleme mediului ambiant.

Însă, în prezent, proiectatul de avion supersonic al companiei Boom Technology, un start-up din SUA, își propune să continue de acolo de unde s-a oprit Concorde. 

Compania a prezentat prototipul demonstrativ X-B-ONE, care va sta la baza viitorului aparat comercial pentru zboruri de linie și care, potrivit celor de la Boom, va face istorie. 

Potrivit Boom, un zbor de la New York la Londra va dura doar 3 ore și 15 minute.

Overture, noul supersonic al celor de la Boom, se dorește 100% neutru din perspectiva emisiilor de carbon dar, în același timp, accesibil.

Producătorul aparatului speră ca prețul unui zbor de patru ore să fie de doar 100 de dolari. 

Este un preț comparabil cu cel pe care pasagerii îl plătesc în prezent pentru un zbor București - Londra și care, în cazul unui booking făcut cu mai puțin de o săptămână înainte, variază între 50 de euro și 107 euro (pentru un zbor direct de 3 ore și 30 de minute).

Boom intenționează să înceapă construcția primul aparat Overture în 2023 și să înceapă să opereze acest tip de aeronavă din 2026.

 

×
Subiecte în articol: Supersonic Overture boom
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close