Antena 3 CNN International News Sute de oameni petrec în Spania după ridicarea restricţiilor

Sute de oameni petrec în Spania după ridicarea restricţiilor

Sute de oameni au ieşit aseară pe străzile marilor oraşe din Spania pentru a sărbători sfârşitul stării de urgenţă care a durat şase luni.

Sute de oameni petrec în Spania după ridicarea restricţiilor
Sursa foto: Gettyimages
de Alexandra Ionescu    |    10 Mai 2021   •   15:30

Plajele din Barcelona şi străzile din Madrid au fost asaltate de oameni care au sărbătorit sfârşitul stării de urgenţă

Mulţi oameni au fost văzuţi fără mască, nu s-a respectat distanţarea socială, şi s-au adunat în grupuri mai mari de şase persoane, deşi restricţiile sunt încă în vigoare. 

Poliţia care patrula pe plajă avertiza mulţimea cu ajutorul megafoanelor: "Este interzisă adunarea în grupuri de mai mult de şase persoane, vă rog să părăsiţi plaja!".

În Madrid, poliţia a intervenit pentru a alunga oamenii din piaţa centrală  Puerta del Sol, unde mulţi cântau şi dansau, potrivit CNN.

Starea de urgență a fost introdusă pe 25 octombrie, iar de atunci spaniolii nu și-au mai putut părăsi locuințele fără un motiv bine întemeiat.

În acest moment rata de infectare la nivel național este de 198 de cazuri la 100 de mii de locuitori (sub 2 la mie), însă în unele regiuni rata este mai mare, iar acestea vor menține restricțiile.

Rămâne în vigoare interdicția de circulație pe timpul nopții în regiunile Valencia, Baleares, Canarias, Ţara Bascilor şi Navarra.

La nivel naţional, există 198 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, dar unele regiuni care vor menţine restricţiile, cum ar fi Navarra, au o rată mai mare.

Aproape 28% dintre spanioli, adică 13,2 milioane, au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva Covid-19, în timp ce 12,6% au fost complet vaccinaţi, potrivit ultimelor date publicate vineri.

×
Subiecte în articol: restricţii petrecere
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close