Antena 3 CNN International News "Vom folosi aceste tactici împotriva rușilor!" | Oleksii Reznikov vorbește la CNN despre munițiile cu dispersie, dar recunoaște că Ucraina e în întârziere cu contraofenisva

"Vom folosi aceste tactici împotriva rușilor!" | Oleksii Reznikov vorbește la CNN despre munițiile cu dispersie, dar recunoaște că Ucraina e în întârziere cu contraofenisva

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, declară, într-un interviu în exclusivitate pentru CNN, că armata ucraineană va continua atacurile în Crimeea, inclusiv asupra podului peste strâmtoarea Kerci, cunoscut drept "Podul lui Putin".

"Vom folosi aceste tactici împotriva rușilor!" | Oleksii Reznikov vorbește la CNN despre munițiile cu dispersie, dar recunoaște că Ucraina e în întârziere cu contraofenisva
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   14:39

El a fost întrebat dacă armata ucraineană urmează să-și intensifice loviturile împotriva țintelor din peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

"Nu aș spune că intensificăm ceva. Luptăm pentru libertatea noastră. Înseamnă că vom folosi toate opțiunile pentru a le incendia depozitele de combustibil, depozitele de muniții, sistemele de artilerie, înainte de a avansa", a răspuns el.

Însuși președintele Volodimir Zelenski a confirmat că "Podul lui Putin" este un obiectiv care trebuie lichidat.

După atacul din 17 iulie, Ucraina pare să-și fi schimbat strategia de comunicare și în prezent revendică punctual loviturile în teritoriile controlate de ruși în Ucraina, precum și pe cele în adâncimea teritoriului Rusiei.

Citește și: Ministru ucrainean: "Vom continua să atacăm Crimeea și Podul lui Putin"

Astfel, Kievul a recunoscut că a lansat dronele care au ajuns luni, 24 iulie, la Moscova, unde au provocat pagube minore.

Legat strict de podul Kerci, ministrul Reznikov (foto) a fost întrebat de CNN dacă Ucraina vrea să "neutralizeze definitiv" acest element de infrastructură.

Ministrul ucrainean al Apărării, despre lovirea Podului Kerci: "Este o tactică normală"

"Este o tactică normală să distrugi liniile logistice ale inamicului tău, să le blochezi opțiunile de a obține mai multă muniție, de a obține mai mult combustibil, de a obține mai multă hrană. De aceea, vom folosi aceste tactici împotriva lor", a replicat el.

În ceea ce privește contraofensiva ucraineană, Reznikov a subliniat că rușii au folosit timpul în care Ucraina a așteptat armele din Occident pentru a-și fortifica pozițiile

"Cred că este o percepție greșită că orice contraofensivă trebuie să fie rapidă. Noi am avut timp să ne pregătim forțele armate cu partenerii noștri, dar și ei (rușii, n.r.) au avut timp să-și pregătească zona de securitate, cu tranșee, cu mine.

(Felul în care se derulează contraofensiva) este o chestiune de muniție, de proiectile de artilerie, de mai multe sisteme de artilerie. Este o chestiune de sprijin aerian. Este o chestiune de apărare aeriană. Este o chestiune care ține și de faptul că avem un câmp de luptă foarte lung și avem împotriva noastră un număr mare de inamici", a explicat ministrul.

Ministrul ucrainean al Apărării recunoaște că Ucraina este "în urmă" cu contraofensiva"

"Recunoașteți totuși că planul este în întârziere?", a insistat realizatorul CNN.

"Da", a fost răspunsul ministrului.

Oleksii Reznikov a fost chestionat și în legătură cu munițiile cu dispersie primite din SUA.

"Cred că vor fi cel mai eficiente mai ales împotriva sistemelor lor de artilerie, în special în timpul luptelor împotriva bateriilor (de artilerie).

Și, de asemenea, vor fi eficiente împotriva vehiculelor (rusești) de transport de trupe sau a vehiculelor de luptă ale infanteriei. Vor fi bune împotriva infanteriei lor în câmp", a arătat el.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close