Antena 3 CNN International News Taiwan se confruntă cu cea mai mare explozie de cazuri de la începutul pandemiei

Taiwan se confruntă cu cea mai mare explozie de cazuri de la începutul pandemiei

Taiwan a impus noi restricţii în timp ce capitala se luptă cu cea mai puternică explozie de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei de anul trecut.

Taiwan se confruntă cu cea mai mare explozie de cazuri de la începutul pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    18 Mai 2021   •   15:26

Taiwan a fost unul dintre modelele de succes în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19. Deși se confruntă cu un focar de coronavirus, cel mai serios de la debutul pandemiei la nivel national, numărul noilor cazuri de infectări rămâne scăzut comparativ cu alte țări, la nivel mondial.

Sâmbătă, Taiwan a înregistrat, în total, 1.470 de infectări cu virusul SAR-CoV-2, la o populație de 24 de milioane. Până acum, aproape toate testările pozitive au fost detectate la persoanele nou sosite, care au intrat în carantină la hotel.

Au fost înregistrate 89 de cazuri în Taipei, 75 în New Taipei, iar restul cazurilor au fost găsite prin alte zone. Specialiștii sugerează că valul actual al pandemiei s-a produs din cauza unui echipaj de zbor și a unui personal care lucra la hotelul din apropierea aeroportului, la sfârșitul lunii trecute.

Ministrul sănătății a declarat săptămâna trecută că Taiwanul va plasa în carantină toți piloții activi care lucrează pentru transportatorul taiwanez China Airlines timp de 14 zile, pe fondul focarului în rândul echipajelor de zbor și al lucrătorilor din domeniul hotelier.

În ultimele două săptămâni, au apărut cel puțin 265 de cazuri de infectări, mai mult de 77% din numărul total de cazuri din Taiwan de când a început pandemia

Premierul Su Tseng-chang și miniștrii de cabinet au anunțat ridicarea nivelului de alertă de la doi la trei, pe o scală de patru niveluri, unde patru înseamnă stare de urgență. Sâmbătă, începând cu ora 16.00, a fost decretată stare de alertă.

Aceasta va rămâne în vigoare până pe 28 mai, au transmis autoritățile.

Autorităţile din Taiwan au impus noi măsuri de distanţare socială sâmbătă, au închis baruri, cluburi, săli de sport, şi au restrâns adunările în spaţiu închis în Taipei şi în jurul oraşului, la 5 oameni. În Taipei, oamenii trebuie să poarte măşti în exterior - amenda în cazul nerespectării legilor începe de la 107 dolari şi poate ajunge la 535 de dolari. 

Începând de marţi, toate şcolile şi grădiniţele din Taipei şi New Taipei vor fi închise pentru 2 săptămâni, iar activitatea mai multor consilii locale a fost, de asemenea, suspendată. 

Ministrul sănătății, Chen Shih-chung, a declarat că nivelul patru de alertă nu va fi decretat decât în cazul în care există 100 sau mai multe noi cazuri de infectări, timp de 14 zile consecutive, după ce inițial ministrul a afirmat că doar după șapte zile.

×
Subiecte în articol: Taiwan pandemie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close