Antena 3 CNN International News Talibanii au promis că vor lăsa oamenii să plece din Afganistan și după 31 august

Talibanii au promis că vor lăsa oamenii să plece din Afganistan și după 31 august

Departamentul de Stat SUA, precum și alte guverne au emis o declarație duminică, spunând că talibanii au promis că vor permite oamenilor să plece din țară și după 31 august, data la care se încheie evacuarea americanilor din Afganistan.

Talibanii au promis că vor lăsa oamenii să plece din Afganistan și după 31 august
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   19:42

”Vrem să ne asigurăm că cetățenii, rezidenții și angajații noștri, precum și afganii care au lucrat pentru noi și care sunt în pericol, pot să părăsească Afganistanul dacă asta își doresc. Am primit asigurări de la talibani că orice cetățean cu documente valabile va putea să călătorească în siguranță” 

”Vom continua să emitem documente de călătorie pentru afganii care au lucrat împreună cu noi, și așteptăm ca talibanii să își respecte cuvântul dat” se preciza în declarație.

Jake Sullivan, Consilierul pentru Securitate Națională a declarat duminică ptr CNN că administrația vrea să se asigure că americanii și afganii care au ajutat guvernul SUA sunt în siguranță după retragerea trupelor din Afganistan. 

”31 august nu e finalul. După 31 august, credem că avem suficiente moduri de a-i face pe talibani să-și respecte promisiunea de a lăsa americanii și pe aliații noștri să părăsească Afganistanul”

”Vom folosi atuurile noastre pe cât posibil, și vom lucra cu restul comunității internaționale pentru a ne asigura că talibanii nu dau înapoi”, a spus Sullivan.

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close