Antena 3 CNN International News Un tânăr a atacat trei polițiști cu maceta, la New York | Ofițerii anti-terorism, chemați să investigheze

Un tânăr a atacat trei polițiști cu maceta, la New York | Ofițerii anti-terorism, chemați să investigheze

Trei polițiști din New York au fost atacați cu maceta de un bărbat în apropierea celebrei piețe Times Square.

Un tânăr a atacat trei polițiști cu maceta, la New York | Ofițerii anti-terorism, chemați să investigheze
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Ian 2023   •   13:24

A fost un atac neprovocat, potrivit poliției, relatează CNN.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, la puțin timp după ora locală 22, la intersecția Străzii 52 cu Bulevardul 8, în vecinătatea unei zone de verificare, a precizat comisarul Keechant Sewell.

Suspectul, despre care poliția a transmis inițial doar că are 19 ani, s-a apropiat de un polițist și a încercat să-l lovească peste cap cu o macetă.

Agresorul a încercat apoi să lovească cu maceta alți doi polițiști. Unul dintre aceștia l-a împușcat în umăr pe suspect cu arma de serviciu.

Suspectul este în prezent tratat de medici.

Anchetatorii din Grupul polițienesc anti-terorism, chemați să investigheze

Incidentul este investigat de Poliția Federală americană, de Poliția din New York precum și de ofițeri ai Grupului comun anti-terorism.

"Doresc să fiu foarte clar: nu există o amenințare în desfășurare. Credem în prezent că suspectul a acționat singur. Nimic nu indică altceva", a spus Mike Driscoll, director adjunct al FBI, responsabil de biroul operativ din New York.

Unul dintre polițiștii atacați, care absolvise recent Academia de Poliție, a suferit o fractură de craniu și o plagă tăiată de mari dimensiuni la cap, a adăugat oficialul.

Un alt polițist s-a ales, la rândul său, cu o rană tăiată în urma atacului.

Poliția federală (FBI), prin intermediul Grupului comun anti-terorism, colaborează îndeaproape cu Poliția din New York pentru a stabili motivul atacului și va urmări fiecare indiciu până la capăt, a concluzionat reprezentatul FBI.

În primele ore după atac, autoritățile nu au oferit informații în legătură cu posibilele motivații ale suspectului, notează CNN.

×
Subiecte în articol: New York maceta terorism Mike Driscoll
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close