Antena 3 CNN International News Gest emoționant: Teatrul din Berlin a refăcut avertismentul menit să oprească bombardarea copiilor de către forțele ruse

Gest emoționant: Teatrul din Berlin a refăcut avertismentul menit să oprească bombardarea copiilor de către forțele ruse

Teatrul Deutsches (teatrul german) din Berlin și-a arătat solidaritatea cu Teatrul Dramatic din Mariupol, în subsolurile căruia și-au pierdut viața sute de oameni, după un bombardament al rușilor.

Gest emoționant: Teatrul din Berlin a refăcut avertismentul menit să oprească bombardarea copiilor de către forțele ruse
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    27 Mar 2022   •   12:08

Într-un demers care a precedat Ziua Mondială a Teatrului, mai mulți actori, activiști și diplomați ucraineni din Berlin au scris cuvântul "copii" în limba rusă ("deti") cu litere mari, albe, în fața intrării instituției.

Evenimentul a fost semnalat de Ambasada Ucrainei la Berlin pe pagina sa oficială de Facebook.

Cuvântul "copii" a fost scris cu litere mari, în limba rusă, lângă clădirea teatrului din Mariupol, tocmai pentru a semnala inamicului, într-o manieră vizibilă din aer, că acolo funcționează un adăpost pentru civili.

Acest lucru nu a împiedicat însă bombardarea sa.

Autoritățile ucrainene au anunțat recent că aproape 300 de persoane au murit, dintre cele 1.300 care și-au căutat refugiu în clădirea teatrului pe 16 martie, când a fost bombardat de forțele ruse.

CNN precizează că nu a putut verifica numărul morților.

Rusia a respins acuzațiile că forțele sale au lovit teatrul și a acuzat, la rândul său, că adăpostul pentru civili ar fi fost aruncat în aer de Batalionul Azov al armatei ucrainene.

×
Subiecte în articol: Berlin Mariupol copii teatru
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close