Antena 3 CNN International News Teatrul din Mariupol, unde se refugiau sute de oameni, a fost bombardat

Teatrul din Mariupol, unde se refugiau sute de oameni, a fost bombardat

Consiliul local Mariupol a postat o imagine a teatrului orașului ucrainean, unde se adăposteau sute de oameni, după ce acesta a suferit pagube grave în urma unui bombardament, miercuri.

Teatrul din Mariupol, unde se refugiau sute de oameni, a fost bombardat
Sursa foto: Colaj: Twitter/ Inna Sovsun
de Cerasela Stafie    |    16 Mar 2022   •   19:49

CNN a geolocalizat imaginea și a confirmat că este a teatrului. Videoclipurile au arătat un incendiu care a izbucnit în ruinele teatrului.

Consiliul local a spus că forţele ruse au "distrus intenţionat şi cinic Teatrul Dramatic din inima Mariupolului. Avionul a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de locuitori paşnici".

”Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman. Se știe că, după bombardament, partea centrală a Teatrului Dramatic a fost distrusă, iar intrarea în adăpostul antibombe din clădire s-a dărâmat”, au anunțat autoritățile ucrainene, care au precizat că numărul victimelor este încă în curs de confirmare.

”Este imposibil de găsit cuvinte care ar putea descrie nivelul de cruzime și cinism cu care ocupanții ruși omoară populația civilă a orașului ucrainean de lângă mare. Femeile, copiii și bătrânii rămân în vizorul inamicului. Aceștia sunt oameni pașnici neînarmați”, au subliniat reprezentanții Consiliului local.

Separat, Petro Andriuschenko, consilier al primarului Mariupol, a spus că adăpostul teatrului este ”cel mai mare adăpost ca număr și dimensiune din centrul orașului”.

"Potrivit datelor preliminare, peste 1.000 de persoane se ascunseau acolo. Numărul morților și răniților este necunoscut. Probabilitatea de a ajunge acolo pentru a demonta molozul este scăzută din cauza bombardamentelor constante asupra orașului", a adăugat.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a respins acuzațiile conform cărora ar fi efectuat un atac aerian asupra clădirii Teatrului Dramatic din Mariupol: ”pe 16 martie, aviația rusă nu a îndeplinit nicio sarcină legată de bombardamente asupra țintelor terestre din limitele orașului Mariupol”.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close