Antena 3 CNN International News Șeful OMS spune când și cum se va termina pandemia de COVID

Șeful OMS spune când și cum se va termina pandemia de COVID

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a lăsat o notă de optimism cu privire la pandemia de COVID în mesajul său de Anul Nou, relatează CNN.

Șeful OMS spune când și cum se va termina pandemia de COVID
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    31 Dec 2021   •   17:13

Tedros Adhanom Ghebreyesus (foto) spune că lumea dispune de instrumentele necesare pentru a pune capăt pandemiei în 2022, chiar dacă, în prezent, numărul cazurilor de COVID marchează noi recorduri pe glob.

Potrivit șefului OMS, sfârșitul pandemiei depinde de lichidarea nedreptăților.

"După doi ani, cunoaștem foarte bine acest virus. Cunoaștem măsurile care și-au dovedit eficacitatea în controlul transmisiei virale: masca, evitarea aglomerărilor umane, păstrarea distanțării sociale, igiena mâinilor și a căilor respiratorii, deschiderea ferestrelor pentru ventilația aerului, testarea și urmărirea contactelor.

Știm să tratăm boala provocată de virus și să ameliorăm șansele de supraviețuire a celor care suferă de forma gravă a bolii. Cu toate aceste cunoștințe și capacități, avem la îndemână oportunitatea de a termina cu pandemia pentru totdeauna", a scris el pe contul de LinkedIn, într-o postare intitulată "Speranța mea pentru sfârșitul pandemiei de COVID în 2022".

"Dacă punem capăt inechităților, punem capăt pandemiei și coșmarului global prin care trecem cu toții. Și e posibil", continuă mesajul.

El a amintit că, după doi ani de pandemie, mijloacele de combatere rămân inegal distribuite în lume.

În Africa, trei din patru lucrători în domeniul sănătății sunt nevaccinați, în timp ce în SUA și în Europa populația primește a treia doză, a insistat el.

Decalajul a făcut mai probabilă apariția noilor variante, "blocându-ne într-un ciclu continuu al pierderilor, suferințelor și restricțiilor", susține directorul OMS.

În rezoluțiile pentru Anul Nou, Tedros Adhanom Ghebreyesus a menționat că va lucra cu guvernele lumii pentru a face prioritară livrarea vaccinurilor către inițiativele globale precum COVAX și AVAT, având drept țintă vaccinarea a 70% din populația tuturor țărilor până la mijlocul lui 2022.

×
Subiecte în articol: Tedros Adhanom Ghebreyesus pandemie
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close