Antena 3 CNN International News Elon Musk construiește un robot umanoid: ”pentru munca plictisitoare, repetitivă și periculoasă”

Elon Musk construiește un robot umanoid: ”pentru munca plictisitoare, repetitivă și periculoasă”

Elon Musk a anunțat că Tesla va lansa anul viitor un robot umanoid care va putea prelua o mare parte din activitățile domestice ale oamenilor.

Elon Musk construiește un robot umanoid: ”pentru munca plictisitoare, repetitivă și periculoasă”
Sursa foto: Twitter/Tesla Owners of Silicon Valley
de Alexandra Ionescu    |    20 Aug 2021   •   12:06

Musk a prezentat proiectul robotului și a precizat că acesta va putea face cumpărături, precum și alte activități de zi cu zi, scrie techcrunch.com.

„Practic, dacă vă gândiți la ceea ce facem acum cu mașinile, Tesla este, fără îndoială, cea mai mare companie de robotică din lume, deoarece mașinile noastre sunt ca niște roboți semisensibili pe roți”.

Robotul va avea o înălțime de 1,72 metri, 57 de kg, se va putea deplasa cu o viteză de 8 km pe oră și va avea un ecran în loc de față unde vor fi afișate informații utile.

Dacă un robot umanoid ar funcționa și ar putea îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk, acesta ar avea șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă.

Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

„Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk.

„Ar trebui să-i poți spune, știi, te rog să mergi la magazin și să-mi iei următoarele produse alimentare. Genul ăsta de lucruri”, a mai spus Musk.

Prezentarea noului proiect Tesla este un exemplu de spectacol al lui Musk, în care anunță noile proiecte de cercetare sau produse interesante programate pentru anii viitori menite a stimula fanii, angajații, clienții și investitorii, susține presa americană.

Adesea, aceste anunțuri nu se încadrează în proiecția de timp prevăzută. 

×
Subiecte în articol: tesla Elon Musk robot
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close