Antena 3 CNN International News Toate mașinile Tesla cu pilot automat, investigate de autoritățile care reglementează siguranța auto în SUA, după o serie de accidente

Toate mașinile Tesla cu pilot automat, investigate de autoritățile care reglementează siguranța auto în SUA, după o serie de accidente

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului (NHTSA) investighează cel puțin 11 accidente, în nouă state diferite, care au implicat mașini Tesla cu pilot automat sau alte funcții de conducere automată, care au intrat în vehiculele de urgență aflate la locul altui accident să acorde prim-ajutor.

Toate mașinile Tesla cu pilot automat, investigate de autoritățile care reglementează siguranța auto în SUA, după o serie de accidente
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    17 Aug 2021   •   23:42

Potrivit NHTSA, șapte dintre accidentele în care au fost implicate mașini Tesla cu pilot automat s-au soldat cu 17 răniți și un deces.

”S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului”, a precizat NHTSA, potrivit CNN.

Investigația vizează 765.000 de vehicule, respectiv modelele Y, X, S și 3 fabricate între 2014 și 2021, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele cu pilot automat.

NHTSA, care a închis o investigație anterioară asupra funcției pilot automat în 2017 fără a lua nicio măsură, a fost criticată pentru că nu a fost fermă în ceea ce privește siguranța sistemului care se ocupă de unele sarcini de conducere și permite șoferilor să nu țină mâinile pe volan pentru perioade lungi de timp.

De asemenea, siguranța funcției pilot automat a mai fost supusă investigației și de Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, o agenție separată care investighează accidente de avion și alte accidente fatale, care a găsit parțial vinovată această funcție într-un accident produs în 2018 în Florida și în urma căruia șoferul a murit.

“Fiecare vehicul disponibil necesită ca un șofer uman să dețină controlul în orice moment“

“NHTSA reamintește publicului că astăzi nu există vehicule cu motor disponibile în comerț care să poată conduce singure.

Fiecare vehicul disponibil necesită ca un șofer uman să dețină controlul în orice moment și toate legile statului îi responsabilizează pe șoferii umani pentru funcționarea vehiculelor lor.

Anumite funcții avansate de asistență la conducere pot promova siguranța, ajutând șoferii să evite accidentele și să atenueze gravitatea accidentelor care dar, la fel ca în cazul tuturor tehnologiilor și echipamentelor de pe autovehicule, șoferii trebuie să le utilizeze corect și responsabil“, se arată în comunicatul instituției.

După anunțarea investigației, acțiunile Tesla au scăzut cu 4,3%.

×
Subiecte în articol: tesla pilot automat investigate
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close