Antena 3 CNN International News O tornadă a provocat prăbușirea unei fabrici de lumânări, în SUA. Cel puțin 50 de morți

O tornadă a provocat prăbușirea unei fabrici de lumânări, în SUA. Cel puțin 50 de morți

O fabrică de lumânări din SUA, plină cu muncitori, s-a dărâmat, după ce a fost lovită de o tornadă. Autoritățile se așteaptă la peste 50 de morți.

O tornadă a provocat prăbușirea unei fabrici de lumânări, în SUA. Cel puțin 50 de morți
Sursa foto: Twitter/ WxChasing- Brandon Clement
de Cerasela Stafie    |    11 Dec 2021   •   17:27

SUA au fost lovite de numeroase fenomene meteo extreme. Cel puțin 30 de tornade au ”măturat” șase state americane.

Pagubele sunt însemnate, iar victimele încă nu s-au numărat. Previziunile autorităților sunt sumbre.

Guvernatorul din Kentucky spune că este „una dintre cele mai grele nopți din istoria” statului. Amploarea distrugerii nu va fi cunoscută pe deplin ore în șir, dar videoclipurile care apar pe rețelele de socializare arată clădiri turtite, vehicule răsturnate și muncitori care sapă în moloz pentru a-i găsi pe oameni prinși.

O fabrică de lumânări s-a transformat într-un morman de moloz și fiare. În interiorul acesteia munceau aproximativ 110 oameni.

„Credem că numărul de morți în urma acestui eveniment va depăși 50 și va ajunge probabil mai aproape de 70 până la 100 de vieți pierdute”, a declarat guvernatorul Kentucky Andy Beshear, la o conferință de informare, sâmbătă dimineață.

„Acesta va fi unul dintre cele mai semnificative, cele mai extinse dezastre cu care s-a confruntat Kentucky”, a spus directorul de management al situațiilor de urgență din Kentucky, Michael Dossett, adăugând că aceasta a fost „una dintre cele mai negre zile din istoria statului”.

Reporterii CNN prezenți la fața locului au văzut momentele în care primele victime erau scoase de sub dărâmături. Aceștia au transmis că unii oameni păreau în viață, în timp ce alți nu prezentau semne vitale.

”Este cam greu să vorbesc despre... Ei (n.r. - echpajele de intervenție) sapă cu mâinile goale în acel moloz chiar acum”, a spus Gordon, corespondent CNN.

×
Subiecte în articol: tornada Kentucky morti pagube
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close